10 Knorr Wereldgerechten, maar dan zelfgemaakt!

10 Knorr Wereldgerechten, maar dan zelfgemaakt!

Toen ik begon met Eviekookt bedacht ik dat het wel leuk was om de Knorr Wereldgerechten zelf te maken, zonder pakjes en zakjes dus. Inmiddels ben ik dus al bijna 2 jaar begonnen met dat project. En heb ik dus ook de leukste en lekkerste Knorrpakken zelf al gemaakt 🙂 Nog niet allemaal, wat ik nog steeds wel wil, maar wat er door alle vele andere ideeën ook wel een beetje bij inschiet..

Toch heb ik er al een aantal gemaakt! En wil ik de lekkerste en best gelukte Knorr gerechten (à la Eviekookt) graag met je delen. In onderstaande lijstje vind je dan ook mijn 10 favorieten 🙂 Wil je alle Knorr wereldgerechten zien die ik al heb gemaakt? Of ben je op zoek naar een Knorr wereldgerecht die nog niet in mijn verzameling staat? Laat het me dan vooral weten in de comments of stuur me een berichtje op Instagram. Ik zal het misschien niet meteen maken, maar zet het zeker op mijn lijstje voor je 😉

1. Mexicaanse Burrito’s

Knorr burrito's met kip, rode paprika en burrito saus

Het favoriete Knorr gerecht van manlief en ik moet eerlijk zeggen, ik vind ‘m zeker ook lekker 🙂 Maar ik vind vooral mijn versie erg goed gelukt! Vooral de heerlijke crème fraîche burrito saus is écht heeeel goed gelukt.

>> Naar recept voor Knorr Burrito’s

2. Zuid-Afrikaanse Bobotie

Knorr Wereldgerechten Bobotie zelf maken

Ondanks dat ik al ooit in Zuid-Afrika ben geweest, kwam ik er pas achter hoe lekker bobotie is toen ik het zelf ging maken voor mijn verzameling Knorr wereldgerechten. Heel jammer, want ik had het graag ook in Zuid-Afrika willen eten! Wie weet in de toekomst 🙂 Voor nu kun je in ieder geval vooruit met dit heerlijke zelfgemaakte bobotie recept, in plaats van met de Knorr pakken!

>> Naar recept voor Knorr Bobotie

3. Japanse Beef Teriyaki

Knorr Wereldgerecht: Beef Teriyaki

Ik denk dat dit wel het makkelijkste Knorr gerecht is om zelf te maken. Veel meer dan groenten en biefstok wokken, met een lekker sausje erbij, is het namelijk niet! Laat dat Knorr pak dus lekker staan en ga zelf aan de slag met een betere versie van de Beef Teriyaki!

>> Naar recept voor Knorr Beef Teriyaki

4. Indiase Kip Tandoori

Knorr Wereldgerechten: Kip Tandoori

Aangezien de Knorr kip tandoori in niks lijkt op de autentieke originele kip tandoori, kon ik me daar niet volledig bij neerleggen.. Dit is dus een combinatie geworden van de autentieke kip tandoori en de kip tandoori volgens Knorr 😉 Het is vooral heel erg lekker geworden!

>> Naar recept voor Knorr Kip Tandoori

5. Singaporese Hokkien Noedels

Knorr Wereldgerechten Hokkien Noedels uit Singapore à la Eviekookt

Dit gerecht sprak me vanuit het Knorr pak niet echt aan.. Maar volgens een collega was het wel erg lekker, dus moet ik natuurlijk ook een eigen versie maken! En inderdaad: een heerlijk en simpel bordje noedels 🙂 Wat écht niet uit een pakje hoeft.

>> Naar recept voor Knorr Hokkien Noedels

6. Indiase Kip Madras

Knorr Wereldgerechten: Kip Madras

Ook de kip madras van Knorr lijkt totaal niet op de autentieke Indiase kip madras. Daarom heb ik hier ook gekozen voor een combinatie tussen de autentieke kip madras en de kip madras volgens Knorr. Wat een erg lekker gerechtje is geworden 🙂

>> Naar recept voor Knorr Kip Madras

7. Griekse Kofta

Weredgerechten: Griekse Kofta met Yoghurtdip en pitabroodjes

Griekse kofta! Niet zoals je ‘m in Griekenland tegenkomt, maar wel heel lekker 🙂 Dit is een van mijn eerste Knorr gerechtjes geweest, die ik zelf heb gemaakt dan. Erg lekker! Deze ga ik binnenkort zelf ook maar weer eens maken!

>> Naar recept voor Knorr Kofta

8. Noord-Amerikaanse Kip Jambalaya

Knorr Wereldgerechten Kip Jambalaya

Echt zo makkelijk om zelf te maken! Kip jambalaya lijkt een beetje op een combinatie van paella en risotto. Maar dan met andere kruiden en smaakmakers 🙂 Wel minstens net zo lekker als een goede paella of risotto! Ook zeker eens zelf proberen dus 😉

>> Naar recept voor Knorr Kip Jambalaya

9. Chinese Beef Shanghai

Knorr Wereldgerechten: Beef shanghai

Ik waarschuw alvast. Deze beef shanghai lijkt niet op de beef shanghai van Knorr. Die vond ik namelijk helemaal niet lekker. Met dit recept krijg je dus wél lekkere beef shanghai gehaktballetjes 😉 Lekker gekruid in een heerlijk sausje, met noedels!

>> Naar recept voor Knorr Beef Shanghai

10. Thaise Kip Siam

Wereldgerechten: Kip Siam met sugarsnaps en bimi

Ook deze lijkt niet helemaal op de kip siam volgens Knorr. Ik heb in deze versie namelijk een stuk meer groenten toegevoegd. Ik vond de versie van Knorr wel erg weinig groenten bevatten. En dit was nog vóórdat Knorr zelf ook met een variant voor meer groenten kwam 😉

>> Naar recept voor Knorr Kip Siam

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie geeft om de Knorr pakken eens in de winkel te laten staan, en zelf aan de slag te gaan! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen, maar dan moet je wel van nummer 10 naar nummer 1 werken! Save the best for last 🙂 Of je kiest jouw favoriet en maakt alleen die. Alle deze Knorr Wereldgerechten zijn in ieder geval zeker de moeite waard om eens zelf te maken, zonder pakjes en zakjes.

Smakelijk 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.