Knorr Wereldgerechten: Beef Shanghai

Knorr Wereldgerechten: Beef Shanghai

Dit is poging 2 voor mijn versie van het Knorr beef shanghai wereldgerecht. Poging 1 was namelijk niet zo lekker, dus toen heb ik het Knorrpak nog maar eens geproefd bij vrienden. En toen vond ik die dus eigenlijk een beetje tegenvallen.. Dus heb ik de ingrediëntenlijst van Knorr wat meer losgelaten en gewoon meer op mijn eigen smaak vertrouwd! En nu is deze beef shanghai dus veel lekkerder geworden dan die van Knorr. Vind ik in ieder geval. Probeer het vooral eens uit 😉

Ik vind prei met deze smaken niet zo’n heel fantastische combi. Dus ik heb mijn eigen groenten uitgezocht en dat zijn paksoi, taugé en kastanjechampignons geworden. Past heerlijk bij de Oosterse smaken van dit gerecht! Maar voel je vooral vrij om de groenten van Knorr aan te houden of zelf andere lekkere groenten te kiezen 😉 Zo kun je jouw beef shanghai nog wat personaliseren!

De gehaktballen voor de beef shanghai breng ik heerlijk op smaak met donkere sojasaus, koriander en sesamolie. Wat knoflook, zout en peper erbij en heel veel meer heb je niet nodig. En rollen maar! Persoonlijk vind ik kleine gehaktballetjes vaak lekkerder. Maarja dan duurt het ook wat langer, want je moet meer balletjes rollen. Kijk dus vooral even waar je zelf zin in hebt 😉 Geniet van deze beef shanghai zonder pakje.

Smakelijk!

Knorr Wereldgerechten: Beef shanghai

Knorr Beef Shanghai zonder pakje

Voorbereiding 20 min
Bereiding 15 min
Bereidingstijd: 35 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Gehaktballen

  • 800 gram rundergehakt
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl sesamolie
  • zout en peper

Saus

  • 0,5 runderbouillonblokje
  • kopje kokend water
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 2 el maizena
  • 3 el koud water

Beef Shanghai

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 paksoi
  • 200 gram taugé
  • 400 gram woknoedels
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Doe het gehakt in een grote kom. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven het gehakt. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen goed door elkaar en breng flink op smaak met zout en peper. Maak één klein testballetje en bak deze even om te proeven of je voldoende zout en peper hebt toegevoegd. Rol vervolgens alle ballen en bak ze in een grote wokpan rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes en bak deze mee met de gehakballen. Voeg dan alle ingrediënten voor de saus toe, behalve de maizena en het koud water. Roer de maizena met 3 el koud water in een kommetje tot een glad papje. Voeg dit vervolgens toe aan de saus en roer dit goed door. Maak ondertussen de woknoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de paksoi in stukjes en voeg dit tegelijk met de taugé toe aan de ballen. Warm dit mee met de ballen. Serveer de beef shanghai met de noedels en bestrooi met wat sesamzaadjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *