Knorr Wereldgerechten: Bobotie

Knorr Wereldgerechten: Bobotie

Mijn versie van de Knorr Bobotie is een combinatie van de authentieke Zuid Afrikaanse Bobotie en het Wereldgerecht van Knorr. Dus met groenten, maar ook met authentieke Zuid Afrikaanse smaken. Hoewel, Zuid Afrikaans, wist je dat de basis van Bobotie oorspronkelijk over is gekomen van gerechten uit Indonesië en Maleisië? Daardoor zijn de smaken ook niet typisch Zuid Afrikaans, maar is het al een ratjetoe van verschillende keukens en smaken.

In mijn versie verwerk ik lekker veel kruiden voor een heerlijke geurige en smaakvolle Bobotie. Deze gaan heerlijk samen met de zoete gedroogde abrikozen.

De basis van de Bobotie is het gekruide gehaktmengsel, gemengd met de zoete abrikozen en de sperzieboontjes. Deze gaar je in de oven in een soort van custard van crème fraîche en eieren. Op het einde strooi ik wat geschaafde amandelen over de Bobotie. In de oorspronkelijke authentieke Bobotie worden ook amandelen verwerkt (door het gerecht). Maar ik vind de amandelen op de bovenkant van het gerecht lekkerder, zodat ze nog lekker knapperig blijven.

In Zuid Afrika wordt een Bobotie vaak geserveerd met een kruidige Biryani (gebakken rijst) en een zoete chutney. Hier in Nederland is het normaler om de Bobotie gewoon lekker met witte rijst te eten. Kijk dus wat jij de lekkerste gewoonte vindt. Persoonlijk vind ik witte rijst al voldoende, omdat de bobotie zelf al zoveel smaak heeft.

Benieuwd naar mijn take op de andere Wereldgerechten van Knorr?

Smakelijk!

Knorr Wereldgerechten Bobotie zelf maken

Knorr Wereldgerechten: Bobotie

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 55 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram sperzieboontjes
  • 60 gram gedroogde abrikozen
  • 400 gram gehakt
  • 2 el kerrie
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 el citroensap
  • zout en peper
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • half runderbouillonblokje
  • 5 eieren
  • 400 gram crème fraîche
  • 300 gram pandanrijst
  • amandelstukjes

Instructies

  • Maak de boontjes schoon en snijd ze in hapklare stukken. Blancheer de boontjes 3 minuten in licht gezouten water. Spoel ze af met koud water en zet ze opzij. Snijd de abrikozen in stukjes en wel ze in kokend water en zet opzij. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rul het gehakt in een grote wokpan samen met de kerrie, koriander, kurkuma, mosterdzaad, citroensap, zout en peper. Blijf goed roeren totdat het gehakt gaar is. Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het gehaktmengsel en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg de boontjes en abrikozen toe en verkruimel het bouillonblokje door het gehakt. Roer het nog goed door elkaar.
  • Klop in een aparte kom de eieren met de crème fraîche door elkaar. Giet het gehaktmengsel in een grote ovenschaal en verdeel hier het ei-crème fraîche mengsel overheen. Bestrooi met de amandelstukjes amandelen en bak in 20 tot 25 minuten gaar in de oven. Eventueel kun je de grill nog even aanzetten, zodat de amandelen mooi bruin worden. Kook terwijl de bobotie in de oven staat, de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling