Indiase lamscurry met kerrieblaadjes en kokos

Indiase lamscurry

Ik had het idee dat we de laatste tijd heel veel Italiaans hadden gegeten, dus het werd wel weer een keer tijd voor wat Aziatische inspiratie! En wat had ik weer zin in curry zeg! Dus ik pakte mijn curry kookboeken erbij en ben eens gaan zoeken naar lekkere smaakcombinaties. En daar is deze creatie uitgekomen 🙂 Geen authentieke Indiase curry, maar man, man, man wat was ie weer lekker!

En ik heb nog iets heerlijks ontdekt! Naan bij de toko uit de diepvries die je alleen nog maar 1,5 minuut in de oven hoeft te doen. Bestrijk ze evt. nog met wat gesmolten boter of olie en je hebt echt heerlijk naan in no-time! En deze zijn echt véél lekkerder dan die gekke dingen uit de supermarkt, die echt helemaal niets met naan te maken hebben..

Ik garneerde de lamscurry met nog wat extra pepers, ziet er leuk uit en op zich kan het de pit best hebben. Door de kokosmelk heb je namelijk toch nog iets zachts en zoets in de curry. Heerlijke combi vind ik!

Geniet ervan 🙂

Indiase lamscurry met kerrieblaadjes en kokos
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Indiase lamscurry

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur 30 minuten
Totale bereidingstijd: 3 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 800 gram lamsbout zonder bot
  • peper en zout
  • 2 el ghee of roomboter
  • 2 tl hele mosterdzaadjes
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • mespunt gemalen venkel
  • 3 rode uien
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 2 rode of groene pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 kopje water
  • 10 kerrieblaadjes (of curry leaves) uit de diepvries bij de toko
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml

Instructies

  • Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid rondom met peper en zout.
  • Verhit de ghee in een diepe stoofpan. Bak hier het lamsvlees rondom in bruin. Voeg vervolgens alle droge kruiden toe en bak ook eventjes mee.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze in ringen. Voeg toe aan de pan en bak even mee.
  • Maak vervolgens de gember schoon en rasp deze. Voeg ook toe aan de pan en roer even goed door.
  • Maak vervolgens de pepers schoon en snijd in ringetjes. Ik liet de zaadlijsten er gewoon in zitten voor een wat pittigere curry. Roer deze ook door de curry.
  • Maak dan de knoflook schoon, snipper deze en bak ook 1 minuutje mee.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Roer alles goed door. Voeg een kopje water en de kerrieblaadjes toe en laat met deksel op de pan zo'n 2 uur stoven. Roer zo nu en dan.
  • Haal na 2 uur stoven het deksel van de pan en voeg de kokosmelk toe. Roer goed door en laat nog een half uurtje stoven zonder deksel voor een wat dikkere curry.
  • Serveer de curry met witte rijst en/of versgebakken naan.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.