Indiase kip masala flapjes

Indiase kip masala flapjes

Ik maakte deze Indiase kip masala flapjes, omdat ik deze Surinaamse hapjes die ik ooit eerder maakte zo ontzettend lekker vond. Dus ik besloot er een Indiase variant van te maken. Het idee is hetzelfde, de vulling natuurlijk net wat anders. Ik maakte ze voor mijn nieuwjaarsborrel, want dit zijn echt heel goede hapjes voor bij een borrel!

Als je wil kun je er wat (magere) yoghurt bij serveren om ze in te dippen, maar ik vond ze zo ook al heerlijk. En als je over hebt, helemaal prima! Want je kunt ze heel goed invriezen. Bak ze dan weer even kort na het ontdooien en ze zijn zo goed als nieuw!

Je kunt ook kleinere flapjes maken als je wil. Halveer dan de plakjes bladerdeeg (diagonaal) en maak kleinere flapjes. Ik had niet veel tijd, daarom koos ik voor grotere flappen. Dan ben je namelijk wat sneller klaar 🙂

Smakelijk!

Indiase kip masala flapjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Indiase kip masala flapjes

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 10 flappen
Author: Eviekookt

Ingredients

  • 500 gram kippendijen
  • peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el garam masala
  • 1 el kerrie
  • 2 tl mosterdzaadjes
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 tl limoensap
  • beetje water
  • 1 pakje bladerdeeg 10 plakjes
  • 1 ei
  • witte en zwarte sesamzaadjes

Instructions

  • Snijd de kip in heel kleine blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak hier de kip mooi rondom in bruin.
  • Maak de ui schoon en snipper deze ook heel fijn. Voeg toe aan de kip in de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak ook de knoflook en de gember schoon en rasp beiden. Voeg ook toe aan de pan en bak een minuut of 2 mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree, palmsuiker en alle kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en voeg het limoensap met een beetje water toe zodat de kruiden zich wat beter mengen. Laat vervolgens pruttelen totdat de kip nog wel smeuïg, maar niet vochtig is. Laat afkoelen.
  • Laat de vellen bladerdeeg (afgedekt) ontdooien en verarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vul de vellen bladerdeeg met de vulling. Schep wat van de vulling in het midden en vouw het vel bladerdeeg diagonaal dubbel. Doe dit totdat alle vulling op is.
  • Kluts het eitje en strijk dit over de flapjes. Bestrooi met de witte en zwarte sesamzaadjes en bak in 20 tot 30 minuten mooi goudbruin in de oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.