Beste recepten van Januari 2025

10 Beste recepten van Januari

Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Januari. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?

1. Chili con carne gehaktballetjes

Deze chili con carne gehaktballetjes zijn een leuke variant op de klassieke chili con carne. Heerlijke sappige gehaktballetjes in een kruidige saus met kidneybonen, afgetopt met wat frisse crème fraîche voor het contrast! Ik serveerde deze gehaktballetjes met witte rijst. Maar ik denk dat ze ook lekker zijn op een broodje bijvoorbeeld. Een superlekker gerechtje als je wat meer tijd hebt om in de keuken te staan 🙂

2. Pastaschotel met chorizo

Deze pastaschotel met chorizo en manchego stond al een paar jaar op EvieKookt, maar de foto was niet best. Ik besloot het recept nog een keer te maken en de foto te updaten. Aan het recept heb ik niet veel veranderd, want dat was gewoon al heerlijke! Dit is geen gezond recept, maar pff wat is dit lekker zeg! Heerlijke chorizo worstjes in een romige bechamelsaus met lekker veel manchego kaas. Genieten!

3. Rode curry met bier

Een beetje een fusion tussen Thailand en België. Ik maakte namelijk een rode curry, maar ik besloot daar een lekker Belgisch biertje in mee te stoven. Zo krijgt je Thaise curry een nog diepere smaak. Die (vind ik) goed past bij de Aziatische smaakmakers die je in deze rode curry gebruikt. Een heel erg lekker experimentje! Ik serveerde ‘m wel met rijst, dus daarmee ga ik dan wel weer lekker de Aziatische hoek in 🙂

4. Bobotie meat pie

Voor een Zuid-Afrikaanse avond besloot ik een leuke variant te maken op de klassieke Zuid-Afrikaanse bobotie. Ik maakte er kleine (eenpersoons) taartjes van met een heerlijke kruidige vulling. In een jasje van zelfgemaakt korstdeeg. Ik maakte dit gerechtje tijdens een wijn-spijs avond met Michelle (Mies’ Winejournal), dus je vindt ook nog een heerlijke wijntip bij het recept! Ook Zuid-Afrikaans natuurlijk, want wijnen, daar weten ze ook wel wat van!

5. Crispy chili oil worstenbroodjes

Ik maak wel vaker worstenbroodjes, maar ik denk dat dit mijn lekkerste worstenbroodjes tot nu toe zijn! Deze worstenbroodjes zijn namelijk zo mega smaakvol! Ik bracht ze namelijk op smaak met crispy chili oil (groot fan) en wat Chinees goud (MSG) en dan kan het niet misgaan toch? Nou dat blijkt, want deze worstenbroodjes smaakten echt geweldig lekker! Maak er lekker veel, zodat je er ook een paar kunt invriezen voor later 🙂

6. Pasta met ‘nduja en gamba’s

Natuurlijk kan een lekkere pasta niet ontbreken! Deze keer maakte ik een pasta met ‘nduja, gamba’s en natuurlijk een bolletje burrata. Gewoon weer een lekkere (simpele) pasta met goede ingrediënten. Hiermee kun je eigenlijk niet misgaan. Zorg er wel voor dat je lekkere verse ‘nduja gebruikt (het liefst niet uit een potje) en natuurlijk voor een goede kwaliteit buffel burrata kiest. Omdat het zo’n simpel gerecht is, is de kwaliteit van de ingrediënten extra belangrijk!

7. Zwarte bonensoep

Dit is echt een gerechtje wat ik niet zo snel zou eten eigenlijk. Maar ik had nog een paar pakjes zwarte bonen liggen, dus daar moest ik eens wat mee maken. Even Googelen wat je er allemaal mee kunt en ik kwam op het idee van een zwarte bonensoep. Heerlijk vega en goed pittig op smaak gebracht met chipotle pepers in adobo saus. Wel een pittig soepje dus, maar dat past er heel erg goed bij! Kan een broodje of tortilla(chips) bij, maar hoeft zeker niet.

8. Pindakaas noodles met halloumi

Misschien een beetje een gekke combinatie, maar ik vind ‘m heel erg goed gaan! Heerlijke pindakaas noodles met stukjes gebakken halloumi en wat crispy chili oil. Het lijkt misschien wat bij elkaar gerappt, maar het past echt wel goed bij elkaar. De halloumi geeft een heerlijke hartigheid (en knapperigheid) aan het gerecht. En de pindakaas maakt het juist weer heerlijk smeuïg. Lekker en snel op tafel! Extra fijn 🙂

9. Stroopwafel brownies

Ook nog een lekker bakreceptje! Een variant op een echte klassieker. Ik maakte de brownies met dit recept namelijk lekker Hollands! Wat fijngehakte stroopwafels door het brownie beslag én bovenop de brownie. Zo krijg je ze lekker zacht en half gesmolten én lekker krokant. Ik vond het een groot succes 🙂 Lekker als je in het weekend tijd hebt om even de keuken in te duiken om wat lekkers te bakken!

10. Bisque ramen

Ik realiseer me nu pas dat ik best veel gekke fusion recepten heb gedeeld afgelopen maand. Deze bisque ramen is ook weer zo’n fusion tussen de Japanse en de Franse keuken. Nou is die combinatie op zich niet zo gek, die zie je in steeds meer restaurants. Maar een bisque ramen ben ik zelf nog nergens tegengekomen. Ik gebruikte kant-en-klare bisque uit Frankrijk, maar deze kun je natuurlijk ook halen bij de groothandel of visboer!

Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.