Lekker & Gevarieerd weekmenu week 2

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 2

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Mie met soja speklapjes

Voor de maandag heb ik een heerlijk wokje voor je! Chinese mie met soja speklapjes en sugarsnaps 🙂 Een lekker makkelijk receptje om je week mee te beginnen! En weer gewoon normaal eten na alle feestdagen. Dat vind ik persoonlijk weer het allerfijnst. Je marineert de speklapjes even voor de lekkerste smaken en bakt ze daarna even kort samen met alle groenten. Niet zo moeilijk toch?

Dinsdag: Spaghetti met paddenstoelen

Voor de dinsdag heb ik een snelle pasta voor je! Met lekker veel paddenstoelen, cottage cheese en pijnboompitjes. Ook weer een lekker makkelijk gerechtje en vandaag even zonder vlees. Past niet in veganuary, maar is wel lekker vega 😉 Breng ‘m lekker op smaak met parmezaanse kaas en je hebt een prima maaltijd. Ik serveer altijd sla met een pasta, zodat je ook je portie groenten binnenkrijgt 🙂 

Woensdag: Salade met gerookte eendenborst

Stiekem ben ik nog een beetje in de kerstsferen, vooral omdat een aantal supermarkten nog wat laatste kerst-aanbiedingen hebben, of in ieder geval aanbiedingen op ‘restjes’. En laat je nou met ‘restjes’ gerookte eendenborst deze heerlijke salade kunnen maken! Gewoon lekker, makkelijk en feestelijk! Want laten we januari niet te saai maken 😉 Ik haalde deze gerookte eendenborst bij de Lidl, met lekker wat korting.

Donderdag: Kipgehaktballetjes in paprikasaus

Het is al even geleden dat ik deze kipgehaktballetjes maakte, maar ik vind ze nog steeds super lekker. Heerlijke malse gehaktballetjes van kippendijen-gehakt. In een smaakvolle saus van rode paprika met een goede gratinlaag bovenop, want wie houdt er nou niet van kaas? Dip er wat lekkere stokbroodjes in en serveer er een salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor de donderdagavond!

Vrijdag: Braziliaanse gefrituurde gamba’s

Laatst organiseerde ik een Braziliaans avondje en deze Braziliaanse gefrituurde gamba’s waren één van de starters waarmee we de avond begonnen 🙂 Heerlijke dikke sappige gamba’s in een krokant korstje van (onder andere) gezouten garnaaltjes. Dip ze in wat frisse avocado mayonaise en je hebt een heerlijke starter, of borrelhapjes. Echt een keer wat anders dan je gewend bent, dat is zo leuk aan het ontdekken van nieuwe keukens.

Zaterdag: Butter chicken

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een heerlijke Indiase curry voor je! Ik denk wel een van de lekkerste curry’s uit India. De butter chicken! Supermalse stukjes kip(pendij) in een romige boterige tomatensaus. Serveer met wat witte rijst en versgebakken naan 🙂

Zondag: Red velvet cheesecake

Ik vind dit zo’n lekker recept! Een heerlijke fluweelzachte cheesecake met een superlekkere oreo-bodem. Persoonlijk vind ik een gebakken cheesecake lekkerder dan een no-bake cheesecake, daarom vind ik deze red velvet cheesecake denk ik zo lekker! Een leuke variant op de klassieke New York cheesecake. En als je red velvet zegt, dan zeg je natuurlijk ook oreo, want dat is wel een match made in heaven natuurlijk!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.