Chinese mie met sojaspeklapjes

Chinese mie met sojaspeklapjes

Weer een receptje dat tot stand is gekomen door mijn missie om het huis leeg te koken. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik verzamel op de een of andere manier altijd belachelijk veel pasta, rijst en noedels. Zoveel mogelijk halve verpakkingen is blijkbaar ook een doel op zich. Nu had ik nog een volle verpakking rijstnoedels, wat paksoi en puntpaprika’s liggen. Nou daar weet ik wel wat lekkers mee! Dat is namelijk deze chinese wok met speklapjes geworden!

En ondanks dat het een gevolg is van het leegkoken van het huis, is dit echt wel een heel lekker gerechtje geworden! Ik marineer de speklapjes in wat sojasaus met suiker, 5 spices en wat knoflook en gember. Vervolgens maakt de sesam (zaadjes en olie) het gerecht helemaal af! Een supersimpel gerechtje, maar daardoor zeker niet minder lekker.

Een ideaal gerecht voor op een doordeweekse avond. Supermakkelijk om te maken en snel klaar. En dan ook nog eens heel erg lekker! Klinkt bijna te goed om waar te zijn, is het gelukkig niet 😉

Ik vind het lekker om hier wat kroepoek bij te eten, hoeft natuurlijk niet, maar is zeker wel lekker! Koop er bijvoorbeeld een zakje java, bali of casave kroepoek bij. Hartstikke lekker! Of bak zelf eens kroepoek, dat is ook superleuk om te doen! 😉

Smakelijk!

 

Chinese mie met sojaspeklapjes, sugarsnaps, paprika, paksoi en sesam

Chinese mie met sojaspeklapjes

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram speklapjes
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl 5 kruidenpoeder
  • 1 tl witte peper
  • 0,5 tl citroensap
  • 0,5 tl sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember ter grootte van een duim
  • 2 el sesamzaadjes
  • 200 gram sugarsnaps
  • 250 gram eiermie
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 paksoi
  • 4 lente uitjes
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de speklapjes in dunne reepjes en marineer met de sojasaus, basterdsuiker, 5 kruidenpoeder, witte peper, citroensap en sesamolie. Roer goed door elkaar. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij de speklapjes. Maak de gember schoon en rasp deze bij de speklapjes. Roer alles goed door en zet opzij terwijl je de groenten snijd.
  • Snijd de puntjes van de sugarsnaps. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hierin de speklapjes op hoog vuur bruin en knapperig. Voeg ongeveer 2 el sesamzaadjes toe en bak eventjes mee. Bereid ondertussen de eiermie zoals op de verpakking aangegeven. Voeg vervolgens de sugarsnaps aan de speklapjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de paprika toe en bak ook nog 2 minuutjes mee.
  • Snijd ondertussen de paksoi en lente ui in ringetjes. Roer dit nog 1 minuutje door de speklapjes in de pan. Giet de mie af en voeg dit toe aan de pan. Roer ongeveer een minuutje door. Lekker met wat kroepoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling