Perzik plaatcake met peachtree

Perzik plaatcake met peachtree

Ik wilde al langer zo’n leuke platte cake maken met schijfjes fruit er op. Dus leek het mij een leuk idee om dit eens met wat anders dan appel te doen. Daarom deze heerlijke perzikcake! Met wilde perziken dus, want die zijn zo lekker zoet 🙂 En door het deeg gooien we een flinke hoeveelheid Peachtree perziklikeur wat de cake heerlijk zoet, smeuïg en vol perziksmaak maakt!

Ik gebruik deze cakevorm, zodat je een beetje de afmetingen weet, maar je zou hier ook een grotere vorm voor kunnen gebruiken. Doordat de cake dan dunner is, moet je wel een kortere baktijd aanhouden. 30 minuten zou dan al voldoende kunnen zijn. De vorm hoeft in ieder geval niet precies even groot te zijn om de cake te laten lukken 😉

Een supersimpele smaakvolle en smeuïge cake! Perfect als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Maar kan natuurlijk ook prima als toetje na je maaltijd of wanneer je er zelf zin in hebt natuurlijk! Wanneer je het ook eet, geniet er vooral van!

Smakelijk 🙂

Perzik plaatcake met peach tree perziklikeur
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Perzik plaatcake met peachtree

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille aroma
  • 120 ml Peachtree (perziklikeur)
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • wilde perziken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
  • Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
  • Voeg de peachtree en het vanille aroma toe en mix nog een keer voorzichtig door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en mix tot een mooi luchtig beslag.
  • Vet een platte rechthoekige (brede) cakevorm in met boter en stort hier het beslag in. Snijd de perziken in plakjes en leg dit in rechte lijnen op het cakebeslag (zie foto).
  • Bak de cake in 45 minuten gaar. Check met een satéprikker door deze in de cake te duwen. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Blijft er beslag aan plakken? Bak de cake dan nog een paar minuten totdat de satéprikker er schoon uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.