Witte sangria de cava met perzik en passievrucht

Witte sangria de cava met perzik en passievrucht

Ik heb het idee dat de witte sangria zijn opmars maakt en dat is heel goed! Want eigenlijk is deze lekkerder dan de rode sangria. Ik heb mijn inspiratie voor deze witte sangria gehaald uit een sangria die ik zelf een keer in Portugal (Porto) heb gedronken en perzik en passievrucht leek me hier wel heel erg lekker bij. En dat bleek gelukkig ook een geweldige combi te zijn!

Ik weet niet of je het zelf vroeger ook dronk.. maar als ik aan perzik denk, dan denk ik aan peach tree. Die heerlijke zoete perziklikeur! Nou gelukkig bestaat ie nog gewoon, want dat is echt de perfecte aanvulling op deze sangria.

En nu ik deze een paar keer heb gemaakt, denk ik niet dat ik gauw nog rode sangria ga maken.. Of ik ga daar ook een nieuw recept voor bedenken, want ik denk dat die ook een stuk lekkerder kan dan hoe ik ‘m nu maak.

Heb je binnenkort dus een lekker zomeravondje gepland? Dan kan deze witte sangria zeker niet ontbreken. Ben er wel voorzichtig mee, want hij is sterker dan ie lijkt 😉

Geniet ervan!

Witte sangria met perzik en passievrucht
Pin recept Delen op Facebook
4.30 van 10 stemmen

Witte sangria de cava met perzik en passievrucht

Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 1 liter
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 4 verse perziken
 • 3 verse passievruchten
 • ijsblokjes
 • 1 tl suiker
 • 100 ml witte port
 • 100 ml peach tree
 • 300 ml Spaanse witte wijn Verdejo of Rueda
 • 500 ml cava
 • paar takjes verse munt

Instructies

 • Maak de perziken schoon (verwijder de pit) en snijd in stukjes. Doe dit in een grote kan waar de sangria in past. Snijd de passievruchten doormidden en schep hier het pulp uit. Doe dit samen met het ijs in de kan. Doe hier de suiker bij en roer goed door elkaar.
 • Giet hier de witte port, peach tree en witte wijn bij. Roer even goed door. Vul vervolgens voorzichtig aan met de cava (dit gaat schuimen) en roer nog voorzichtig door. Garneer eventueel nog met wat takjes verse munt.

4.30 from 10 votes (10 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.