Limoncello plaatcake met citroen

Limoncello plaatcake met citroen

Ik vind cakes bakken met drank er in altijd heel erg lekker. Dus een limoncello cake zat er wel aan te komen natuurlijk.. En ik vind cakes met gelaagd fruit bovenop ook altijd heel erg mooi! Dus een limoncello cake met citroen is natuurlijk helemaal top 🙂 Roer er nog wat maanzaad en lemoncurd doorheen en je hebt een topper van een cake!

Heerlijk smeuïg, fris en een beetje bitter door de citroenen bovenop. Ik vind het weer een topper hoor! Lekker en simpel om te maken, de perfecte cake dus.

Ik gebruikte een rechthoekige springvorm, die dus niet volledig water-of beslagdicht is. Bij mij kwam er daardoor wat gesmolten suiker (karamel) onderuit de vorm gelopen. Geen ramp, maar dan weet je dat dat bij jou ook zou kunnen gebeuren.

Serveer de cake als tussendoortje of serveer als toetje met een bolletje ijs, allebei heerlijk!

Geniet ervan 🙂

Limoncello plaatcake met citroen en maanzaad
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Limoncello plaatcake met citroen

Voorbereiding 20 min
Bereiding 45 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 5 min
Porties: 1 plaatcake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 1 rechthoekige bakvorm

Ingrediënten

  • boter
  • suiker
  • 3 – 4 citroenen

Limoncello citroen cake

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 120 ml limoncello
  • 3 el lemoncurd
  • 4 el maanzaad
  • 2 citroenen
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout

Instructies

  • Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier. Vet het bakpapier op de bodem en de zijkanten van het bakblik in. Strooi een beetje suiker over de bodem en verdeel dit evenredig.
  • Snijd 3 – 4 citroenen in heel dunne plakjes. Je moet genoeg plakjes citroen hebben om de hele bodem (1 laag) mee te kunnen bedekken). Verwijder eventuele pitjes en bedek de hele bodem met de citroenplakjes
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Limoncello citroencake

  • Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
  • Voeg de limoncello, lemoncurd en het vanille extract toe en mix nog een keer voorzichtig door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, maanzaad en het zout toe en mix tot een mooi luchtig beslag.
  • Rasp de schil van 2 citroenen en roer de citroenrasp door het beslag.
  • Verdeel het beslag bovenop de citroenschijfjes in de bakvorm. Bak in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Check voordat je de cake uit de oven haalt of deze gaar is: steek een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt (dus zonder beslag er aan), dan is de cake gaar!
  • Laat de cake afkoelen. Haal de cake uit de bakvorm en leg er een plank of vierkant bord bovenop. Draai de cake om zodat de citroenschijfjes bovenop zitten.
  • Als je bakpapier hebt gebruikt onderin de bakvorm, dan kun je dat er nu voorzichtig vanaf trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling