Limoncello tiramisu met citroen

Limoncello tiramisu met citroen

Tiramisu vind ik echt heerlijk! Alleen het is vaak erg machtig. Nou zeg ik niet dat deze tiramisu niet machtig is :p, maar door het frisse van de limoncello en de citroen vind ik het wel wat minder machtig aanvoelen. Een lekker fris toetje voor na een barbecue bijvoorbeeld, een uitgebreid etentje of gewoon omdat je er zin in hebt!

Dit recept is genoeg voor ongeveer 4 tot 6 glaasjes. Afhankelijk natuurlijk van de grootte van de glazen die je gebruikt. Ik vind het leuk om de tiramisu in verschillende glaasjes te serveren, maar je kunt natuurlijk ook een grote tiramisu maken als je dat leuker vindt 😉 Dit recept is sowieso voldoende voor 6 personen.

Mijn eerste poging tot tiramisu ging echt verschrikkelijk fout. Mijn tiramisu was veel te luchtig en vloeibaar en mijn gigantische lange vingers uit Italië zogen alle vloeistof op (ook het mascarpone mengsel), dus bleef er niet veel van de tiramisu over.. Gelukkig is deze limoncello tiramisu veel beter gelukt! Achja, soms hebben recepten een paar pogingen nodig om goed te worden. Van fouten maken, leer je ook weer he! 😉

Smakelijk!

Limoncello tiramisu met citroen en lange vingers
Pin recept Delen op Facebook
5 van 6 stemmen

Limoncello tiramisu glaasjes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Porties: 6 glaasjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • limoncello
  • 1 pak lange vingers
  • 4 eidooiers
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 2 citroenen

Instructies

  • Zet de glaasjes klaar en doe wat limoncello in een lage schaal of een diep bord. Breek de lange vingers zodat ze in de glaasjes passen, draai ze even snel door de limoncello en bedek de bodem van de glaasjes met de lange vingers. Doe dit totdat alle glaasjes een enkele bodem lange vingers heeft.
  • Splits de eieren, je hebt alleen de eidooiers nodig. Mix de eidooiers met de helft (50 gram) van de witte basterdsuiker tot een luchtig bleek mengsel dat in volume is verdrievoudigd. Mix daarna in een aparte kom de slagroom met de rest (50 gram) van de witte basterdsuiker half stijf. Roer de mascarpone los en doe deze bij de slagroom. Klop dit stijf.
  • Spatel het eidooier mengsel voorzichtig door de slagroom. Rasp hier de 2 citroenen boven en spatel alles nog eens door. Verdeel de helft van het mascarpone-slagroom-ei mengsel over de glaasjes. Maak dan weer een laagje van lange vingers, gedoopt in limoncello Verdeel vervolgens de rest van het mascarponemengsel over de glaasjes. Top af met wat lange vinger kruimels. Zet de tiramisu afgedekt in de koelkast en laag ongeveer 2 uurtjes opstijven.

5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.