Citroen maanzaad muffins

Citroen maanzaad muffins

De combinatie van citroen en maanzaad zou ik zelf niet zo snel bedacht hebben, maar het is juist superlekker samen! Ik proefde de combinatie voor het eerst in een restaurant van een stukje taart van een vriendin en was meteen enthousiast! Toen was het nog nieuw, maar inmiddels kun je het je bijna niet meer voorstellen dat deze smaakcombi nog niet gemaakt werd. Je komt het eigenlijk overal wel tegen nu.

Ik maakte er al een keer een cake van, maar nu dus ook deze heerlijke fluffy muffins. En als je al eens een keer een muffin van mijn website hebt geprobeerd, dan weet je dat deze écht lekker en luchtig zijn, zoals van de bakker. Dus dan snap je vast ook wel dat deze variant ook weer érg lekker is! 🙂

Mijn volgende citroen-maanzaad recept worden (denk ik) kleine cupcakes met een gebrande meringue topping. Dat wilde ik eigenlijk al bij deze muffins doen, maar uiteindelijk is dat er dus niet van gekomen :p Volgende keer dus! En dan maken we er gewoon mooie schattige cupcakes van 🙂

Smakelijk!

Citroen maanzaad muffins
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Citroen maanzaad muffins

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 2 citroenen
  • 3 el maanzaad
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie.
  • Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen.
  • Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen.
  • Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde.
  • Rasp de gele schil van de 2 citroenen en roer dit ook door het beslag. Voeg ook het sap van 1 citroen toe.
  • Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder en maizena goed door elkaar.
  • Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar.
  • Voeg nu ook het maanzaad toe. en roer verder door Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
  • Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen.
  • Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.