Pasta pesto is zo’n heerlijk klassiek en simpel gerecht! Waar je natuurlijk eigenlijk niet veel aan moet veranderen.. Maar soms wil je gewoon een keer wat meer groenten eten, of toch gewoon een variant maken op een gerecht dat van zichzelf al heerlijk is! Dus daarom deze variant op de klassieke pasta pesto. Net wat anders, maar nog steeds heerlijk én simpel!
Naast de groenten voeg ik ook wat fijngehakte paranootjes aan het recept toe. Ik vind noten namelijk altijd heel erg goed gaan met de aardse smaak van paddenstoelen. In dit recept vond ik het dan ook een logische en lekkere toevoeging! Eventueel zou je ook fijngehakte hazelnootjes kunnen gebruiken, dat combineert ook heerlijk met champignons 🙂
En om het gerecht nog een beetje gezonder te maken, grilde ik er ook nog wat cherrytomaatjes bij. Dat is zó simpel en voegt zoveel smaak toe aan een gerecht. Serveer er nog een salade bij en je eet helemaal lekker veel groenten!
Smakelijk 🙂
Pasta pesto met champignons en courgette
Ingrediënten
- 4 takjes mini trostomaatjes
- olijfolie
- peper en zout
Groene pesto
- 1 basilicum plantje
- 40 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 50 gram parmezaanse kaas
- peper en zout
- extra vierge olijfolie
Pasta pesto
- 300 gram rigatoni
- 1 courgette
- 250 gram kastanjechampignons
- paranoten
- chili flakes
- extra parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de takjes met tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de tomaatjes zo'n 15 tot 20 minuutjes in de oven totdat het velletje net begint te scheuren.
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pesto maken
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Maal de basilicum, de pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas grof in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta pesto
- Snijd de champignons in kwarten en de courgette in hapklare stukken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan. Bak hierin de champignons en courgette een paar minuutjes totdat ze net beetgaar zijn.
- Breng op smaak met peper en zout. Roer hier de pasta en pesto doorheen.
- Hak de paranoten grof en strooi deze over de pasta. Bestrooi de pasta ook met wat chili flakes en extra parmezaanse kaas.
- Serveer de pasta pesto met de tomaatjes en eventueel een salade.