Gnocchi met courgette pesto

Gnocchi met courgette pesto

Wist je dat je van heel veel verschillende dingen pesto kunt maken? De originele Italiaanse pesto is natuurlijk gewoon met heel veel basilicum en pijnboompitjes. Maar je kunt zowel de basilicum als de pijnboompitjes vervangen door andere lekkere alternatieven. In dit recept maak ik een heerlijke pesto van courgette en amandelen. En dat gaat ook hartstikke goed!

Omdat je de pesto niet te vochtig wil hebben, haal je de pitjes (het meest vochtige deel van de courgette) uit de courgette. Zo behoudt de pesto nog een goede grove structuur en een soort van extra crunch. De courgette is namelijk rauw en blijft zo heerlijk fris en een beetje knapperig!

En door de gnocchi nog te bakken nadat je ze gekookt hebt, krijgen ze ook een licht knapperig randje en nog wat meer smaak dan wanneer je ze gewoon kookt. Vind ik net wat lekkerder en zoveel extra werk is het niet 🙂 En dan heb je zo, in een half uurtje, dit heerlijke vegetarische maaltje op tafel staan!

Geniet ervan 🙂

Beef teriyaki salade Nog uittypen
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Gnocchi met courgette pesto

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Courgette pesto

  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes basilicum alleen de blaadjes
  • 4 el parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 el ongezouten amandelen
  • 1 el citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout

Gnocchi

  • 500 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el zongedroogde tomaten uitgelekt
  • klein zakje rucola
  • extra amandelen
  • extra parmezaanse kaas
  • chili flakes optioneel

Instructies

courgette pesto

  • Haal de uiteinden van de courgette en snijd de courgette in de lengte doormidden. Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit en gooi deze weg. Snijd de courgette in stukjes en doe deze in een grove mengkom van de blender of keukenmachine.
  • Maak de knoflook schoon, snijd deze in stukjes en doe bij de courgette. Voeg hier ook de blaadjes basilicum, de amandelen, het citroensap en de parmezaanse kaas aan toe.
  • Pureer tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout en voeg zoveel olijfolie toe totdat je een mooie grove, maar smeuïge pesto krijgt.

Gnocchi

  • Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en laat even uitdampen.
  • Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier het uitje in aan. Maak ook de knoflook schoon en pers deze bij de ui. Bak ook een minuutje mee.
  • Voeg de gnocchi toe en bak deze een paar minuten mee totdat ze lichtbruin zijn. Voeg dan de pesto toe en roer goed door.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg dit samen met de rucola toe aan de gnocchi. Roer alles goed door elkaar.
  • Bestrooi met de extra parmezaanse kaas. Hak de amandelen grof en strooi deze er ook overheen. Maak eventueel af met nog een mespunt chili flakes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling