Gnocchi met rode pesto en chorizo

Gnocchi met rode pesto en chorizo

Ik ben zo gek op rode pesto, dat mag je me elke dag wel geven! En het mooi hieraan is, het combineert met zoveel verschillende andere producten! Natuurlijk kennen we allemaal de pasta pesto (rosso), maar je kunt hier nog veel meer mee! Zo maakte ik er bijvoorbeeld ook een pittige pasta mee, maar doe het bijvoorbeeld ook eens gewoon op een stokbroodje of bij een bruschetta.

In dit gerecht combineerde ik de rode pesto met chorizo en gnocchi, wat echt een topcombo is! In dit geval kocht ik goede gnocchi uit de supermarkt. Ik heb ze namelijk een keer zelf proberen te maken, maar dat is (nog) niet gelukt.. Staat nog op mijn kooklijstje! Maar als je een goede gnocchi uit de supermarkt uitkiest (dus niet het huismerk), dan is dit gerecht ook al superlekker én zo klaar! Wat natuurlijk ook fijn is op een doordeweekse avond 😉

Maar is dit nou een Spaans recept of een Italiaans recept? Ik ben er nog niet helemaal uit.. De gnocchi en rode pesto zijn natuurlijk Italiaans, maar de chorizo geeft er ook een heerlijk Spaans tintje aan. En kies je voor een wat pittigere chorizo, dan heb je een nog Spaanser tintje aan je gnocchi met rode pesto. Superlekker, al zeg ik het zelf!

Smakelijk 😉

Gnocchi met rode pesto en chorizo

Gnocchi met rode pesto en chorizo

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 chorizoworst ongeveer 225 gram
  • 500 gram gnocchi

Rode pesto

  • 4 el zongedroogde tomaatjes met de olie
  • 6 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 5 takjes basilicum
  • zout en peper
  • extra (olijf)olie

Instructies

  • Haal het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Bak deze in een wokpan (zonder bakvet) totdat ze mooi krokant zijn. Er komt voldoende vet uit de chorizo om in te bakken. Bij mij kwam er echt veel vet uit de chorizo, dit heb ik af laten koelen en in de rode pesto verwerkt.

Rode pesto maken

  • Maak de knoflook schoon, rooster de pijnboompitten en rasp de parmezaanse kaas. Maal alle ingrediënten voor de rode pesto fijn in de keukenmachine (of vijzel of foodprocessor) en houd 2 el pijnboompitten opzij. Als er veel vet uit je chorizo is gekomen, kun je dit dus af laten koelen en door de pesto mixen. Breng de pesto op smaak met peper (en zout).

Gnocchi

  • Kook de gnocchi totdat deze boven komen drijven (zo'n 2 minuutjes) en giet ze af. Roer dit door de chorizo in de pan. Roer hier ook de rode pesto doorheen en 2 el kokend water om de saus wat smeuïger te maken. Roer alles goed door elkaar en strooi hier de overgebleven pijnboompitten overheen en wat extra geraspte parmezaanse kaas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *