Bruschetta met knoflook en basilicum

Bruschetta met knoflook en basilicum

Bruschetta is een superlekker en simpel te maken Italiaans voorgerechtje, of eigenlijk onderdeel van de antipasti. In dit recept leg ik je uit hoe je de traditionele tomaten bruschetta maakt, dus gewoon een lekkere simpele bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook.

In mijn ogen hoort bruschetta altijd op een lekker knapperig broodje, maar ik weet ook dat sommige mensen het lekkerder vinden op gewoon een gebakken stokbroodje, dat kan natuurlijk ook. Als je dat lekkerder vindt, dan kun je de eerste stap overslaan. Maar geloof mij, volg dit recept stap voor stap en je hebt een perfecte tomaten bruschetta!

Oké, wat is belangrijk in dit recept? Dat je echt de moeite neemt om de tomaten te ontvellen, velletjes in je bruschetta maakt het een stuk minder lekker. En let op dat je de broodjes niet laat aanbranden. De bruschetta is daarnaast ook het lekkerst als je de sjalot zo fijn mogelijk snippert. Anders kan het al gauw te scherp worden.

Serveer de bruschetta bijvoorbeeld als hapje vooraf, als voorgerechtje, bij de soep of lekker bij een Italiaans hoofdgerecht. De keuze is enorm! 😉

Smakelijk.

Bruschetta met tomaten, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Voorbereiding 30 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 stokbroodje
  • 2 el olijfolie
  • 6 romatomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke bos verse basilicum
  • 1 sjalotje
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd het stokbroodje in plakjes en bestrijk één kant met wat olijfolie. Strooi hier wat zout en peper over en rooster in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het zal ongeveer 10 minuutjes duren voordat de broodjes lekker krokant en knapperig zijn. Maar houd het goed in de gaten! Halveer een teentje knoflook en wrijf hier de broodjes mee in als ze nog warm zijn.
  • Kook een flinke pan water en zet een grote kom ijskoud water klaar. Kerf de boven- en onderkant van de tomaten als een kruis in met een scherp mes. Dompel de tomaten eerst een paar seconden in het kokend water, daarna in het ijskoude water. Nu kun je de tomaten supersimpel ontvellen. Verwijder de pitjes met een lepeltje zodat je enkel het ontvelde vruchtvlees overhoud. Snijd dit in kleine stukjes.
  • Snipper de sjalot superfijn en pers 1 teentje knoflook uit. Meng dit met de tomaten in een ruime kom. Hak de blaadjes van de basilicum fijn en roer deze door de tomaten heen en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Proef totdat jij het lekker op smaak vindt. Schep het tomatenmengsel op de broodjes en serveer als hapje, voorgerecht of bijgerecht bij een lekkere pasta.

Notities

Tip! Als je het lekker vindt, kun je wat dikke balsamicocrème over de bruschetta sprenkelen voordat je het serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *