Pintxos met inktvisjes en knoflook

Pintxos met inktvisjes en knoflook

Ik ben helemaal fan van pintxos. Dit is al mijn vierde recept in mijn pintxos reeks! Deze keer maakte ik heerlijke pintxos met kortgebakken inktvisjes. Met lekker wat knoflook en a├»oli ­čÖé

Ik maakte de inktvisjes zelf schoon, maar dat is best een rotwerkje. Zeker als je niet weet hoe het precies moet. Vraag daarom aan de visboer of ze de inktvisjes schoon willen maken voor je. Scheelt je weer een hoop werk.

Sommig mensen denken dat inktvis taai is en naar rubber smaakt. Deze mensen hebben nog nooit goed bereide inktvis gehad.. Goed bereide inktvis is namelijk heel erg zacht en sappig. Bak de inktvisjes voor dit recept dan ook lekker kort. Als ze n├ęt niet meer doorzichtig zijn, zijn ze goed!

Serveer deze pintxos met een paar andere lekkere pintxos uit mijn reeks, en je hebt een heerlijke avond met lekkere hapjes voor de boeg!

Smakelijk ­čÖé

Pintxos met inktvis en aïoli
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pintxos met inktvisjes en knoflook

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 8 pintxos
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • tapasprikkers

Ingredi├źnten

  • 8 kleine pijlinktvisjes schoongemaakt
  • 4 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • chiliflakes
  • zout en peper
  • 1 klein stokbroodje
  • a├»oli
  • verse peterselie
  • 1 citroen in partjes optioneel

Instructies

  • Dep de pijlinktvisjes goed droog. Maak de knoflook schoon en snipper deze.
  • Verhit de olijfolie in een wokpan. Bak hier de inktvisjes in totdat ze bijna gaar zijn.
  • Voeg dan de knoflook en de chiliflakes toe en bak nog 1 minuutje mee. Breng op smaak met peper en zout
  • Snijd het stokbroodje in 6 mooie grote sneden en bestrijk deze met a├»oli.
  • Leg op elk broodje 1 inktvisje en garneer met wat verse peterselie. Steek hier een tapasprikker in en serveer met partjes citroen om er lekker over uit te knijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.