Een heerlijk simpel tapasgerechtje! Om al die andere lekkere dingen te compenseren met wat groenten 🙂 Champignons zijn groenten toch? Zo zie ik ze in ieder geval wel. En als ik tapas maak, moet ik zeggen dat er vaak niet zo heel veel groentegerechtjes bij zitten. Zo’n lekker makkelijk champignongerechtje is in zo’n geval een mooie toevoeging!
Met lekker veel knoflook natuurlijk! En een scheut lekkere wijn en om het af te maken wat chiliflakes en verse peterselie. Echt een topgerechtje vind ik. En het staat echt zo op tafel.
Serveer er wat brood bij om het kookvocht mee op te dopen. Bak bijvoorbeeld eens deze heerlijke mini focaccia’s. Echt supermakkelijk en zó lekker!
Smakelijk 🙂
Gebakken champignons met knoflook en wijn
Ingrediënten
- 500 gram kastanjechampignons
- scheutje olijfolie
- 6 teentjes knoflook
- scheut witte wijn
- zout en peper
- chiliflakes
- verse peterselie
Instructies
- Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verhit de olijfolie in een grote wokpan. Wok hier de champignons in totdat ze net (beet)gaar zijn.
- Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Voeg toe aan de champignons en bak een minuutje mee.
- Blus af met een scheut wijn en wok door totdat deze is verdampt. Breng de champignons op smaak met peper, zout en chiliflakes. Garneer met wat verse peterselie.