Pasta met garnalen en knoflook (spaghetti aglio olio con gamberi)

Pasta met garnalen en knoflook (spaghetti aglio olio con gamberi)

Een heerlijk en supersimpel Italiaans pastarecept. De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud. En daar is dit gerecht een mooi voorbeeld van. Spaghetti aglio olio e peperoncino con gamberi betekent letterlijk vertaald spaghetti met knoflook, olijfolie, chilipeper en gamba’s. Precies wat dit gerecht ook is: een heerlijke pasta met garnalen!

Heel simpel, maar juist daardoor zo lekker. De smaken van zowel de knoflook, gamba’s als de (gedroogde) peper komen allemaal perfect tot hun recht in deze simpele pasta. En nog een voordeel, je hebt ‘m binnen 15 minuten op tafel staan! Dus ook nog eens prima te doen op een doordeweekse dag.



Bij deze heerlijke spaghetti serveer ik graag een simpele Italiaanse salade met bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, mozzarella en pijnboompitjes. Als dressing kun je dan prima een scheutje balsamicoazijn gebruiken. Zo blijf je lekker in de Italiaanse sferen. En als toetje? Dan kun je mijn heerlijke zabaglione met amaretti proberen.

Smakelijk!

Pasta met garnalen en knoflook (spaghetti agli olio con gamberi)
Pin recept Delen op Facebook
3.36 van 17 stemmen

Pasta met garnalen en knoflook

Voorbereiding 5 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde chiliflakes
  • 300 gram gepelde rauwe garnalen
  • zout en peper
  • handjevol parmezaanse kaas
  • 1 klontje boter

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de verpakking al dente in ruim gezouten water. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie (ongeveer 6 el) in een grote wokpan en bak hier de knoflook in, samen met de garnalen. Let op dat je het gas niet te hoog zet, anders kan de knoflook aanbranden.
  • Bak totdat de garnalen net roze kleuren en opkrullen. Breng dan op smaak met de gedroogde peterselie, wat zout en de gedroogde chiliflakes toe. Roer de spaghetti door de garnalen, voeg een klontje boter, wat gemalen peper en parmezaanse kaas naar smaak toe en roer alles goed door elkaar. Serveer met een salade en smakelijk eten!

4 thoughts on “Pasta met garnalen en knoflook (spaghetti aglio olio con gamberi)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling