Zabaglione met amaretti kruimels

Zabaglione met amaretti kruimels

Heb je wel eens van zabaglione gehoord? Dit is een heerlijk luchtig Italiaans nagerechtje gemaakt van eidooiers, suiker en marsala. En om de smaak wat in te dammen, voeg ik ook graag wat opgeklopte slagroom toe. Wat het nóg lekkerder maakt!

Het maken van dit gerechtje is niet moeilijk, maar het kost je wel wat moeite. Je moet de zabaglione namelijk garen boven kokend water. Zodat het ei gaart met de suiker en de marsala. En het geen roerei wordt. En doordat je de hele tijd blijft kloppen tijdens het gaarproces, krijg je een heerlijke luchtige custard.

Waar je daarna dus de heerlijke romige slagroom aan toevoegt. Wat je vervolgens krijgt is een heerlijke luchtige romige custard. Waar je heerlijke kruimels amaretti overheen kunt kruimelen om een heerlijke crunch aan het gerecht toe te voegen. Een heerlijke nagerecht!

Smakelijk 😉

Zabaglione met Amaretti
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Zabaglione met amaretti kruimels

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 8 gram vanillesuiker
  • 6 eidooiers
  • 100 ml marsala
  • 50 gram suiker
  • amaretti koekjes

Instructies

  • Klop de slagroom op met de vanillesuiker tot een mooie lobbige substantie. Zet opzij totdat je deze nodig hebt. Verkruimel een aantal amaretti koekjes en zet deze ook opzij.
  • Split de eieren. Gebruik de eidooiers voor dit recept en bewaar de eiwitten. Je kunt hier later meringues van bakken. Breng een laagje water in een diepe pan aan de kook. Plaats hier een glazen kom boven (let op! De kom mag het water niet raken). Zet het vuur laag, maar zorg dat het water nog wel kookt.
  • Voeg de eidooiers, marsala en suiker toe aan de glazen kom. Blijf dit boven het kokende water continu kloppen met een garde. Doe dit totdat je een mooie donkergele glanzende custard hebt.
  • Spatel een derde van de opgeklopte slagroom door de zabaglione heen en verdeel de zabaglione over 4 dessertglazen. Garneer met een toefje slagroom en de amaretti kruimels. Je kunt er ook hele amaretti koekjes bij serveren als je dat lekker vindt. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.