Zabaglione met amaretti kruimels

Zabaglione met amaretti kruimels

0 Comments

Een zabaglione (of sabayon) is een dikke custard op basis van eidooier en marsala. Ik vind zabaglione nog lekkerder met wat opgeklopte slagroom erdoor om de smaak van de marsala wat zachter te maken, zo krijg je een heerlijke romige zoete zabaglione. Ik vind het zelf het lekkerst met wat verkruimelde amaretti, maar je kunt er ook cantuccini bij serveren. Ook lekker met een bolletje (slag)roomijs. Smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Zabaglione met amaretti kruimels
Zabaglione met amaretti kruimels
Maaltijd Toetjes
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 125 ml slagroom
  • 8 gram vanillesuiker
  • 6 eidooiers
  • 100 ml marsala
  • 50 gram suiker
  • amaretti koekjes
Maaltijd Toetjes
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 125 ml slagroom
  • 8 gram vanillesuiker
  • 6 eidooiers
  • 100 ml marsala
  • 50 gram suiker
  • amaretti koekjes
Zabaglione met amaretti kruimels
Instructies
  1. Klop de slagroom op met de vanillesuiker tot een mooie lobbige substantie. Zet opzij totdat je deze nodig hebt. Verkruimel een aantal amaretti koekjes en zet deze ook opzij.
    Klop de slagroom op met de vanillesuiker tot een mooie lobbige substantie. Zet opzij totdat je deze nodig hebt. Verkruimel een aantal amaretti koekjes en zet deze ook opzij.
  2. Split de eieren. Gebruik de eidooiers voor dit recept en bewaar de eiwitten. Je kunt hier later meringues van bakken. Breng een laagje water in een diepe pan aan de kook. Plaats hier een glazen kom boven (let op! De kom mag het water niet raken). Zet het vuur laag, maar zorg dat het water nog wel kookt.
  3. Voeg de eidooiers, marsala en suiker toe aan de glazen kom. Blijf dit boven het kokende water continu kloppen met een garde. Doe dit totdat je een mooie donkergele glanzende custard hebt.
    Voeg de eidooiers, marsala en suiker toe aan de glazen kom. Blijf dit boven het kokende water continu kloppen met een garde. Doe dit totdat je een mooie donkergele glanzende custard hebt.
  4. Spatel een derde van de opgeklopte slagroom door de zabaglione heen en verdeel de zabaglione over 4 dessertglazen. Garneer met een toefje slagroom en de amaretti kruimels. Je kunt er ook hele amaretti koekjes bij serveren als je dat lekker vindt. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *