Dit is echt een fantastisch en redelijk zomers nagerecht dat je eigenlijk gewoon een keertje moet maken. De tiramisu is heerlijk luchtig en vormt een mooi contrast met het verse fruit en de zachte én knapperige amaretti koekjes. Let wel op dat je de juiste amaretti koekjes koopt. Je hebt namelijk grote en zachte (deze wil je niet) en kleine knapperige amaretti koekjes die er een beetje uitzien als kruidnoten (deze wil je dus wel!).
De hoeveelheid fruit die je toevoegt is helemaal aan jezelf. Zorg er in ieder geval voor dat je steeds een enkel laagje hebt en meng de fruitsoorten lekker door elkaar 🙂 Alleen de aardbeien hoef je wat kleiner te snijden, de rest kun je gewoon zo gebruiken. Ik kocht mijn fruit gewoon bij de supermarkt (Lidl of Albert Heijn) en hield van alles nog wat over. Er gaan dus geen hele verpakkingen in.
Ik heb één keer de opmerking gehad dat mijn tiramisu te luchtig is.. Mocht je dus niet van een lichte en luchtige tiramisu houden (ik houd daar dus wel heel erg van), dan is dit recept misschien niet voor jou 🙂 Houd je wel van licht en luchtig? En zomers! Dan is dit juist het perfecte recept voor jou!
Smakelijk!
Rood fruit tiramisu met amaretti koekjes
Extra benodigdheden
- 6 dessertglaasjes
Ingrediënten
- amaretti koekjes (klein en knapperig)
- amaretto
- blauwe bessen
- aardbeien
- rode besjes
- frambozen
Tiramisu mengsel
- 3 eiwitten
- 6 eidooiers
- 60 gram witte basterdsuiker
- 250 gram mascarpone
Instructies
- Verdeel wat amaretti koekjes in een enkele laag over de dessertglaasjes. Schenk hier een scheutje amaretto bij.
- Verdeel het gemengde verse fruit er over (snijd de aardbeien in stukjes), ook in een enkele laag.
Tiramisu mengsel
- Pak 2 aparte kommen en mix in de ene kom de eidooiers met 30 gram witte basterdsuiker tot een romige bleke massa die in hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld.
- Mix in de andere kom de eiwitten stijf met 30 gram witte basterdsuiker.
- Mix nu de mascarpone door het bleke eidooier mengsel totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Spatel dan voorzichtig de eiwitten door het eidooier mengsel totdat je een mooi egaal romig mengsel hebt.
- Je kunt dit eventueel ook heel voorzichtig met een garde doen. Roer dan een paar keer met de klok mee, dan weer een paar keer tegen de klok in en een paar keer van onder naar boven. Allemaal heel voorzichtig om er zo min mogelijk lucht uit te slaan.
- Schep de helft van het mengsel op de koekjes. Maak vervolgens een tweede laag van amaretti koekjes (zonder amaretto) en vers fruit. Dek dit weer af met de rest van het tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Garneren
- Garneer de tiramisu met wat extra vers fruit en verkruimelde amaretti koekjes.