Deze meringue shards zijn een superleuke manier om je dessert een beetje te pimpen! 🙂 Elke simpele ijscoupe maak je met deze meringue shards namelijk nét wat mooier, leuker en interessanter. En het mooie van meringue, is dat het supersimpel is om te maken.
Nou heb je verschillende soorten meringues. Het soort dat helemaal hard is en door-en-door gaar. En de soort die binnenin nog chewy is. Natuurlijk zijn ze allebei hartstikke lekker! Maar.. ik moet bekennen dat ik zelf meer van de chewy variant ben. Deze meringue shards zijn dan ook binnenin nog lekker chewy. Wil je dat niet? Dan kun je het beste op zoek naar een recept voor meringue zonder poedersuiker. Dit heb ik zelf (nog) niet online staan.
Vervolgens bestrooi ik het meringueschuim met fijngemalen gevriesdroogd rood fruit voordat ik het in de oven schuif. Daarmee maak je de meringue shards niet alleen mooier maar ook lekkerder 🙂 Het gevriesdroogd rood fruit geeft een heerlijke wat zurige smaak aan de meringue. Zo is je meringue dus niet alleen zoet, maar ook een beetje zuur! Topcombinatie vind ik.
Smakelijk!
Meringue shards met gevriesdroogd rood fruit
Extra benodigdheden
- Keukenmachine
- standmixer (of handmixer)
Ingrediënten
- 140 gram eiwit
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram poedersuiker
- 50 gram gevriesdroogd rood fruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 85 graden (hetelucht)
- Mix de eiwitten met de hand/standmixer tot stijve pieken. Voeg vervolgens lepel voor lepel de fijne kristalsuiker toe. Voeg steeds pas een nieuwe lepel toe als de vorige lepel suiker volledig is opgenomen, dus niet meer zichtbaar is.
- Spatel vervolgens voorzichtig in delen de poedersuiker door de eiwitten heen totdat je een mooi glanzend mengsel hebt.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer met een spatel de meringue gelijkmatig over de bakplaat. Dit recept is precies goed voor een bakplaat in een oven van 90 cm breed. Wil je minder maken? Halveer dan het recept.
- Maal het gevriesdroogd rood fruit fijn in de keukenmachine of met de blender en strooi dit gelijkmatig over het meringueschuim. Bak in 1 tot 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek daarna in stukken. Bewaar de meringueshards zo luchtdicht mogelijk (niet in de koelkast) zodat ze niet vochtig worden. Anders gaan ze plakken.