Knorr Wereldgerechten: Beef chimichurri

Knorr Wereldgerechten: Beef chimichurri

Het werd weer eens tijd voor een Knorr wereldgerecht Ć  la Eviekookt! En nou kreeg ik laatst het verzoekje binnen om mijn versie van de Beef Chimichurri te delen. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan šŸ™‚ Nu heb ik zelf nooit het Knorrpak gegeten, maar ik ken de keuken wel goed Ć©n weet ook hoe je chimichurri maakt en hoe dit moet smaken. Ik had er dus wel vertrouwen in! Mocht deze versie nou Ć©cht heel anders smaken dan de Knorr versie, laat me dat dan weten in een reactie, dan zal ik ze eens vergelijken. En als de Knorr versie beter is, zorg ik dat mijn versie daar dichterbij komt šŸ™‚

Maar persoonlijk denk ik dat een zelfgemaakte Beef chimichurri sowieso lekkerder is, maargoed dat is dan ook de reden dat ik een eigen versie van de verschillende Knorr Wereldgerechten bedenk. Omdat ik ervan overtuigd ben dat zelfgemaakte gerechten Ɣltijd beter zijn!

Mocht je nou zo’n fan van chimichurri zijn, dan heb ik nog een andere topper voor je. Probeer dan namelijk eens deze steak met chimichurri en maissalade. Lekker van de barbecue of uit de (grill)pan šŸ™‚

Smakelijk!

Knorr Wereldgerechten: Argentijnse Beef Chimichurri
3.67 van 3 stemmen

Knorr Wereldgerechten: Beef chimichurri

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediƫnten

  • 400 gram biefstuk
  • zout en peper

Marinade

  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie

Rijst

  • 300 gram witte rijst
  • 125 ml crĆØme fraĆ®che

Chimichurri

  • 8 - 10 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • flinke bos verse peterselie
  • flinke bos verse oregano
  • paar takjes verse koriander
  • 1 el appelazijn
  • paar druppels citroensap (ongeveer een halve theelepel)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout

Overige ingrediƫnten

  • 250 gram peultjes
  • 2 rode puntpaprika's
  • 90 gram amandelstukjes (witte amandelen)

Instructies

  • Snijd de biefstuk in reepjes en kruid met peper en zout. Meng nu alle ingrediĆ«nten voor de marinade en doe hier de biefstukreepjes bij. Roer goed door en dek af. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak ondertussen de chimichurri door alle ingrediĆ«nten voor de chimichurri in de blender te pureren. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de chimichurri te dik is.
  • Bak de amandelstukjes in een beetje olijfolie totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze dan uitlekken op een stukje keukenpapier. Roerbak ondertussen de peultjes. Maak de paprika's schoon en snijd deze in reepjes. Voeg toe aan de peultjes en roerbak ook even mee. Voeg dan de biefstukreepjes toe en bak 2 minuutjes mee totdat ze net gaar zijn.
  • Roer de crĆØme fraĆ®che door de rijst en serveer de rijst, met daarop de gewokte beef. Doe hier wat chimichurri overheen en strooi er wat amandelen overheen.

4 thoughts on “Knorr Wereldgerechten: Beef chimichurri”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling