Knorr Wereldgerechten: Beef chimichurri

Knorr Wereldgerechten: Beef chimichurri

Het werd weer eens tijd voor een Knorr wereldgerecht à la Eviekookt! En nou kreeg ik laatst het verzoekje binnen om mijn versie van de Beef Chimichurri te delen. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan 🙂 Nu heb ik zelf nooit het Knorrpak gegeten, maar ik ken de keuken wel goed én weet ook hoe je chimichurri maakt en hoe dit moet smaken. Ik had er dus wel vertrouwen in! Mocht deze versie nou écht heel anders smaken dan de Knorr versie, laat me dat dan weten in een reactie, dan zal ik ze eens vergelijken. En als de Knorr versie beter is, zorg ik dat mijn versie daar dichterbij komt 🙂

Maar persoonlijk denk ik dat een zelfgemaakte Beef chimichurri sowieso lekkerder is, maargoed dat is dan ook de reden dat ik een eigen versie van de verschillende Knorr Wereldgerechten bedenk. Omdat ik ervan overtuigd ben dat zelfgemaakte gerechten áltijd beter zijn!

Mocht je nou zo’n fan van chimichurri zijn, dan heb ik nog een andere topper voor je. Probeer dan namelijk eens deze steak met chimichurri en maissalade. Lekker van de barbecue of uit de (grill)pan 🙂

Smakelijk!

Knorr Wereldgerechten: Argentijnse Beef Chimichurri
Pin recept Delen op Facebook
4.14 van 29 stemmen

Knorr Wereldgerechten: Beef chimichurri

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 400 gram biefstuk
 • zout en peper

Marinade

 • 1 el uienpoeder
 • 1 el knoflookpoeder
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 el gedroogde peterselie
 • 1 el citroensap
 • 2 el olijfolie

Rijst

 • 300 gram witte rijst
 • 125 ml crème fraîche

Chimichurri

 • 8 – 10 el olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • flinke bos verse peterselie
 • flinke bos verse oregano
 • paar takjes verse koriander
 • 1 el appelazijn
 • paar druppels citroensap (ongeveer een halve theelepel)
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 tl uienpoeder
 • peper en zout

Overige ingrediënten

 • 250 gram peultjes
 • 2 rode puntpaprika's
 • 90 gram amandelstukjes (witte amandelen)

Instructies

 • Snijd de biefstuk in reepjes en kruid met peper en zout. Meng nu alle ingrediënten voor de marinade en doe hier de biefstukreepjes bij. Roer goed door en dek af. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
 • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak ondertussen de chimichurri door alle ingrediënten voor de chimichurri in de blender te pureren. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de chimichurri te dik is.
 • Bak de amandelstukjes in een beetje olijfolie totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze dan uitlekken op een stukje keukenpapier. Roerbak ondertussen de peultjes. Maak de paprika's schoon en snijd deze in reepjes. Voeg toe aan de peultjes en roerbak ook even mee. Voeg dan de biefstukreepjes toe en bak 2 minuutjes mee totdat ze net gaar zijn.
 • Roer de crème fraîche door de rijst en serveer de rijst, met daarop de gewokte beef. Doe hier wat chimichurri overheen en strooi er wat amandelen overheen.

19 gedachten over “Knorr Wereldgerechten: Beef chimichurri”

  • Hoi Moby,

   Waar ik erg benieuwd naar ben, is waarom je mijn recept 1 ster hebt gegeven? Heb je het recept uitgeprobeerd? En wat vond je er dan niet goed aan?

   Hoor het graag!

   Groetjes,
   Evie

 • 5 sterren
  Meestal kook ik uit pakjes en zakjes. Met Pasen deze gekookt voor mij en mijn vriend. De chimichurri kostte even tijd om hem op smaak te krijgen, maar het was heerlijk. Dit ga ik zeker nog eens maken. We hebben genoten!

 • Wat een heerlijk gerecht!! Ik heb dit samen met mijn 13 jarige dochter gemaakt, en ’s avonds met het hele gezin van gesmuld. Ipv appelazijn heb ik rode wijnazijn gebruikt en de witte rijst vervangen voor notenrijst.

  Wij kennen het gerecht ook van de wereldgerechten van Knorr, maar deze variant heeft zeker de voorkeur!

  • Superlief van je! Dankjewel 🙂 En heel fijn dat dit zelfgemaakte alternatief zo goed bevalt. Daar word ik echt heel erg blij van 🙂

   Groetjes,
   Evie

 • 5 sterren
  Ben langzaam aan jouw recepten aan het ontdekken.. wat was dit lekker!! Mijn vier mannen aten hun bord er bij op en vroegen of ik volgende keer de dubbele hoeveelheid wil maken.

 • 5 sterren
  Wat hebben wij genoten! Ik heb gerookte paprikapoeder gebruikt in de marinade omdat ik die van Knorr daar naar vind ruiken! Het leek er precies op. Heerlijk Evie!

  • Wat een fijne reactie Nynke, bedankt! Goed dat jullie er zo van genoten hebben 🙂 Gerookt paprikapoeder is natuurlijk altijd hartstikke lekker, dus snap je keuze!

   • 4 sterren
    Was lekker, maar bij de knorr wereldgerecht is de saus veel meer vloeibaar, je moet dan het kruidenzakje mengen met wat water en olie. Ik vond dat eigenlijk lekkerder.

 • Vandaag de knorr variant gegeten, dat was ongeveer 10 jaar geleden. Ik vond hem erg zout, ik eet al jaren geen pakjes en zakjes meer.
  Verder erg lekker. volgende keer gebruiken we dit recept.

  • De pakjes zijn inderdaad vaak erg zout, voordeel als je het zelf maakt is dat je natuurlijk zelf bepaalt hoeveel zout je er in doet! Benieuwd wat je van deze variant vindt 🙂

4.14 from 29 votes (21 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.