Bloemkoolpizza met gerookte zalm en avocado

Bloemkoolpizza met gerookte zalm en avocado

Soms dan heb ik ook gewoon zin in een simpele maaltijd, bijvoorbeeld in een simpele pizza. Gewoon omdat ik daar zin in heb en juist geen zin heb om lang in de keuken te staan. En ondanks dat ik niet van kant-en-klaar ben, vind ik de pizzabodems van Magioni (met name de bloemkool) gewoon superlekker én makkelijk. Dus ja die koop ik kant-en-klaar. Ik ga nog een keer zelf zo’n bloemkoolbodem proberen te maken, maar vooralsnog is ie niet zo goed als die van Magioni.. Dus ja, dan blijf ik die af en toe nog kopen.

Ik houd wel erg van een frisse topping op mijn pizza. De vorige keer maakt ik bijvoorbeeld een bloemkoolpizza met carpaccio topping. En deze keer ging ik voor een bloemkoolpizza met gerookte zalm, avocado, mozzarella, rucola en roomkaas. Een classic combinatie, maar dan op een pizza! Ik vind het namelijk prima om een pizza pas te beleggen als deze in de oven is geweest. Juist die combo van hartige warme bodem met frisse verse (en koude) ingrediënten er op vind ik heerlijk!

Ik twijfelde wel.. of ik deze zou maken of een bloemkoolpizza met vitello tonnato topping. Nou, ik weet nu in ieder geval wel al wat het de volgende keer gaat worden! 🙂

Smakelijk!

Bloemkoolpizza met gerookte zalm, roomkaas, mozzarella en avocado
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Bloemkoolpizza met gerookte zalm en avocado

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 2 pizza’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 bloemkool pizzabodems (bijv. van magioni)
  • monchou roomkaas
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 bol mozzarella
  • handjevol rucola
  • peper en zout
  • kapperappels (optioneel)

Instructies

  • Bak de pizzabodems in de oven zoals op de bereidingswijze op de verpakking staat aangegeven. Maak ondertussen de avocado schoon en snijd deze alvast in reepjes. Snijd ook alvast de mozzarella in dunne plakjes of stukjes.
  • Bestrijk de pizzabodems ruim met de roomkaas. Beleg vervolgens met de plakjes gerookte zalm, avocado, mozzarella, een beetje rucola en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je er nog wat kapperappeltjes op leggen.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.