Bloemkoolpizza met pistache pesto en mortadella

Bloemkoolpizza met pistache pesto en mortadella

Bloemkoolpizza is lekker! En ondanks dat ik graag alles zelf (from scratch) maak, is het ook wel eens fijn om makkelijk te doen, toch? 🙂 En persoonlijk eet ik dan liever een semi-gezonde bloemkoolpizza dan bijvoorbeeld een vettige Domino’s pizza. Begrijp me niet verkeerd, ik doe niet alsof pizza ineens gezond is, maar op deze manier is het in ieder geval wel minder ongezond!

En net zo lekker! Want de bloemkool geeft de pizzabodem juist zelfs extra smaak. En je kunt ‘m eigenlijk met elke topping beleggen. Deze keer koos ik voor een pizza met mortadella en pistache (want: match made in heaven!) en maakte ik ook zelf pesto van pistachenootjes 🙂 Zelf pesto maken, doe je toch iets makkelijker en sneller dan zelf pizzadeeg maken! Dus proberen we toch nog een zelfgemaakte touch aan deze pizza te geven!

Kende je de combi van mortadella en pistache al? Persoonlijk heb ik deze heerlijke combinatie pas ontdekt in Bologna zelf, waar mortadella vandaan komt. Ik at daar ravioli met een vulling van mortadella en pistache en dat was écht mega lekker! Sindsdien gebruik ik deze combinatie in meer gerechten. Dus bevalt deze pizza je? Ontdek dan ook eens mijn andere mortadella-pistache gerechtjes.

Of mijn andere pizza’s! Want je kunt deze heerlijke bodems met verschillende dingen beleggen. Of doe zelf eens een poging tot een zelfgemaakte bloemkoolbodem!

Smakelijk 🙂

Bloemkoolpizza met mortadella, pistachepesto en truffelmayonaise
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Bloemkoolpizza met mortadella en pistache

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 2 pizza’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pistache pesto

  • 40 gram pistachenootjes (ongezouten en gepeld)
  • 1 klein teentje knoflook
  • flinke bos basilicum
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Pizza topping

  • 150 gram mortadella met pistache
  • handjevol pistachenootjes
  • truffelmayonaise
  • klein zakje rucola
  • parmezaanse kaas
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi het midden van de pizzabodems met de geraspte mozzarella. Bak de pizzabodems in 8 minuten gaar en de kaas krokant. Maak ondertussen de pesto.

Pistache pesto

  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Maal samen met alle ingrediënten voor de pesto grof in een keukenmachine. Gebruik zoveel olie totdat je een mooie vettige pesto krijgt en breng op smaak met peper en zout. Zet de pesto even opzij.

Pizza beleggen

  • Verdeel de pesto over beide bodems. Beleg ruim met de mortadella. Verdeel een paar kleine lepeltjes truffelmayonaise over de mortadella. Leg hier wat rucola op, samen met wat extra pistachenootjes. Bestrooi met wat parmezaanse kaas flakes en wat versgemalen peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.