Vegan muffins met chocolade

Vegan muffins met chocolade

Ik eet zelf maar zelden vegan (wel regelmatig vega overigens ;)), dus deel ook niet veel vegan recepten. Maar toen ik op Instagram de vraag stelde of mijn volgers behoefte hadden aan een vegan chocolate chip cookie en vegan muffin recept, toen bleek het antwoord ‘ja’. Dus ging ik lekker de keuken in om een goed vegan basisrecept voor muffins te bedenken!

Deze muffins vulde ik met vegan chocolade, maar je kunt dit recept in principe als basis gebruiken voor al mijn andere muffin recepten. Zo kun je alle vegans naar wens vegan maken 🙂

In eerste instantie was ik een beetje huiverig over deze muffins.. Toen ik ze na een half uur uit de oven haalde, bleken ze nog veel te zacht van binnen (dus weer terug de oven in) en toen ze uiteindelijk helemaal gaar waren, zakten ze ook nog wat in.. Dus ik verwachtte eigenlijk al dat ze mislukt waren. Maar de smaak was echt geweldig! Dus ja, ze zijn een klein beetje hol van binnen, maar qua smaak zijn ze echt perfect!

Ik ga nog even nadenken hoe ik ze wat meer gevuld krijg, met dezelfde geweldige smaak. Maar probeer zeker deze eerste versie al, want ze zijn echt heel erg lekker! Ze doen qua smaak in ieder geval zeker niet onder voor de non-vegan muffins en dat was mijn doel 🙂

Ps. kijk voor verschillende soorten vegan chocolade eens naar dit artikel.

Smakelijk!

Vegan muffins met chocolade
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Vegan muffins met chocolade

Voorbereiding 20 min
Bereiding 40 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • XL muffinsvorm

Ingrediënten

  • 60 gram gesmolten plantaardige roomboter bijv. Flora plantbased
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 6 el kikkererwtenmeel
  • 6 el water
  • 1 tl vanille aroma
  • 120 ml havermelk
  • 1 el citroensap
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 100 gram vegan witte chocolade
  • 100 gram vegan melkchocolade
  • 100 gram vegan pure chocolade
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de plantaardige roomboter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen.
  • Meng het kikkererwtenmeel met het water en roer dit ook door het suiker-boter mengsel. Voeg nu ook het vanille aroma toe en mix alles goed met de garde. Voeg vervolgens ook de havermelk en het citroensap toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak tussendoor de chocolade grof.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de gehakte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling