Vegan chocolate chip cookies

Vegan chocolate chip cookies

Een hele tijd geleden vroeg ik mijn volgers op Instagram of er ook interesse was in vegan chocolate chip cookies. En ondanks dat ik het niet echt had verwacht, bleek die interesse er wel! Dus dan ga ik graag de uitdaging aan 🙂

Omdat ik niet echt thuis ben in de vegan keuken, moest ik wel even op zoek gaan naar wat vegan alternatieven voor de ingrediënten die ik normaal in mijn koekjes gebruik. Alternatieven die makkelijk te verwerken zijn en die geen negatieve gevolgen hebben voor de smaak van de koekjes natuurlijk!

Nou dat is echt goed gelukt, vind ik zelf! Deze chocolate chip cookies hebben wel iets meer de structuur van zandkoekjes, maar ze zijn echt superlekker! En nog steeds heerlijk smeuïg en smaakvol 🙂

Om je een idee te geven van de chocolade die je kunt gebruiken, ben ik zelf ook even op zoek gegaan. En toen kwam ik dit artikel tegen van Lisa goes vegan over de verschillende soorten vegan chocolade die je in de supermarkt kunt vinden. Heel nuttig voor dit recept! 🙂

Smakelijk!

Vegan chocolate chip cookies
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Vegan chocolate chip cookies

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 12 cookies
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram plantaardige roomboter bijvoorbeeld Flora plantbased
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 6 el kikkererwtenmeel
  • 6 el water
  • 300 gram bloem
  • mespunt zout
  • 1 tl maizena
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram vegan witte chocolade
  • 100 gram vegan melkchocolade
  • 100 gram vegan pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de roomboter in blokjes en doe hier de lichtbruine basterdsuiker, vanillesuiker en de kristalsuiker bij. Mix alles goed door elkaar totdat je een luchtige romige massa hebt.
  • Roer het kikkererwtenmeel met het water tot een papje en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix dit goed door. Mix dan de bloem, maizena, bakpoeder, mespunt zout en bakingsoda er doorheen. Begin met de mixer en eindig met een stevige houten lepel.
  • Hak nu de chocolade grof. Roer deze met de houten lepel door het deeg totdat het goed gemengd is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsschep mooie grote bollen op de bakplaat. Let op dat ze voldoende ruimte hebben om uit te vloeien. Heb je geen ijsschep? Dan kun je met je handen grote ballen van het deeg maken en deze op de bakplaat leggen.
  • Bak ze vervolgens 9 minuten op 220 graden. Haal de koekjes daarna uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze daarna op een afkoelrek (of ovenrooster). Eet ze warm met een bolletje ijs of laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.

3 reacties

  1. 5 sterren
    Heerlijke koeken Ik heb nog wel een vraag: wat doet de kikkererwtenmeel precies in het recept? Ik proef dit namelijk best wel terug.

    • Bedankt voor je review! ? het kikkererwtenmeel is ter vervanging van ei. Ik heb ook verschillende recepten gezien waarin ze appelmoes gebruiken, misschien zou je dat eens kunnen proberen anders? Ik had hier ook nog een aantal andere alternatieven gevonden: https://theveganeffect.nl/11x-handige-ei-vervangers-voor-vegans/

      Er zullen nog verschillende andere mogelijkheden zijn om het ei te vervangen, voor als je deze manier niet zo lekker vindt ?

5 from 3 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.