Witte chocolate chip cookies met yuzu jam

Witte chocolate chip cookies met yuzu jam

Ik probeerde iets nieuws! Wel met mijn basis koekjesrecept, omdat ik die gewoon top vind. Maar deze keer maakte ik sowieso kleinere koekjes en in plaats van dat ik ze echt aan de binnenkant vulde, maakte ik een kuiltje in het koekje en vulde ik die. Met jam. Ziet er niet alleen leuk uit, is ook lekker en makkelijk 🙂

Ik had wat leuke exotische jammetjes gekocht bij Bonne Maman. Waaronder deze citrus-yuzu jam. Maar ze hebben heel veel lekkere smaakjes (online). Koop je liever een jam in de supermarkt? Ook prima, kies dan een lekkere van goede kwaliteit! Want dat bepaalt wel voor een groot deel de smaak van de koekjes 🙂

Deze keer maakte ik kleine koekjes, omdat ik ze ook uitdeelde. Maar ook omdat dat wat makkelijker werkt met de jam in het midden. Maar als je wil, kun je denk ik ook wel grotere koeken maken. Houd dan wel een wat langere baktijd aan van ongeveer 10 minuten.

Smakelijk!

Witte chocolate chip cookies met yuzu jam
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Witte chocolate chip cookies met yuzu jam

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 24 koekjes
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • klein diep lepeltje (optioneel)
  • bakring of kommetje

Ingredients

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte bastersuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 citroenen
  • yuzu jam of andere jam naar keuze

Instructions

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan ook het vanille extract doorheen.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder, mix dit dan samen met het mespunt zout door het botermengsel. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade grof en rasp de citroenen. Meng dit ook door het koekjesdeeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een kleine ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie kleine bolletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier.
  • Maak met een klein bol lepeltje (of met je duim) een kuiltje in het midden van elk deegbolletjes.
  • Leg de deegbolletjes vervolgens voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de koekjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven. Zorg voor voldoende afstand tussen de koeken, want ze zullen in de oven nog uitlopen.
  • Maak de koekjes wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje (op z'n kop). Maak nu ook het kuiltje in het midden weer wat dieper met een bol lepeltje (of je vuurvaste duim :p)
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat ze volledig afkoelen.
  • Schep het kuiltje van elk koekje vol met een lepeltje yuzu jam, of andere citrus-achtige jam als je dat lekkerder vindt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.