Risotto met pastinaak en champignons

Risotto met pastinaak en champignons

Het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar dit is echt heel erg lekker! Risotto vind ik namelijk echt een gerecht dat elke smaak wel aan kan. En door pastinaak, kastanjechampignons en hazelnoten te gebruiken in een risotto, maar je er een heerlijk herfstig gerecht van!

De pastinaak frituren we dubbel om ze lekker zacht van binnen te houden, maar wel krokant van buiten. Zo kun je aardappeltjes bijvoorbeeld ook heerlijk frituren. De risotto toppen we vervolgens af met de gefrituurde pastinaak, zodat ze ook dan nog krokant blijven!

Al met al krijg je zo dus een heerlijk herfstig gerecht met verschillende smaken en structuren. Een super romige risotto, met stevige champignons, krokante pastinaak en hazelnoten. Een ander soort risotto dan je misschien gewend bent, maar minstens zo lekker! En ook nog helemaal vegetarisch 🙂 Vervang je de room en kaas door een vegan variant? Dan heb je zelfs een volledige vegan risotto.

Smakelijk!

Vegetarische risotto met pastinaak, champignons en hazelnoten
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Vegetarische risotto met pastinaak, champignons en hazelnoten

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • 200 gram risottorijst
  • scheut witte wijn
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • scheut kookroom
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • handje hazelnoten

Pastinaak

  • 500 gram pastinaak
  • zonnebloemolie om in te frituren

Champignons

  • 250 kastanjechampignons
  • peper en zout
  • gedroogde oregano

Instructies

  • Verwarm in een diepe stevige pan voldoende zonnebloemolie tot 120 graden om de pastinaak in te frituren.
  • Maak de sjalotten en knoflook schoon en snipper beiden. Verhit een klontje boter in een diepe pan en fruit hier de sjalotten en knoflook in. Voeg de risottorijst toe en bak deze ook een minuutje mee. Blus af met een scheut wijn en roer totdat de wijn is opgenomen door de rijst.
  • Voeg vervolgens steeds soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door de risottorijst. Doe dit totdat de bouillon op is. Bereid ondertussen de pastinaak en champignons.

Pastinaak

  • Schil de pastinaken en snijd ze in kleine blokjes. Bak de blokjes pastinaak zo'n 10 minuutjes voor in de olie van 120 graden. Schep de pastinaak met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekkern in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de olie ondertussen naar 180 graden.
  • Bak de pastinaak nog zo'n 10 minuten in de olie totdat ze mooi bruin zijn. Laat ze vervolgens in een vergiet op keukenpapier uitlekker.

Champignons

  • Snijd de champignons in kwarten en wok ze met peper, zout en oregano naar smaak in een paar minuutjes gaar maar nog stevig. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.

Risotto afmaken

  • Voeg een scheut room toe aan de risotto. Rasp de parmezaanse kaas en roer deze er samen met de room doorheen. Schep op elk bord een flinke lepel risotto, verdeel hier de champignons en pastinaak over. Hak de hazelnoten fijn en strooi deze samen met wat extra parmezaanse kaas over de risotto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling