Miso stoof met pastinaak en champignons

Miso stoof met pastinaak en champignons

Weer een heerlijk vegetarisch (en toevallig ook vegan) gerechtje. Want ook hier staat er zeker niet elke dag vlees of vis op tafel. Als ik vega(n) kook, vind ik het wel belangrijk dat de smaak goed is en dat er ook voldoende umami smaak in zit. Een gerecht met vlees of vis bevat al veel sneller een goede umami smaak dan een gerecht zonder. Bij een vega(n) gerecht moet je dus harder je best doen voor de juiste smaak.

Gelukkig zijn er voldoende heerlijke ingrediënten om dat voor elkaar te krijgen! In dit gerecht gebruik ik bijvoorbeeld miso, sojasaus, hazelnoten en champignons. Deze dragen allemaal bij aan de heerlijke umami smaak die je eigenlijk in elk gerecht wil. En dat is dus ook prima voor elkaar te krijgen in een vega(n) gerecht!

Serveer deze groentenstoof met noedels (zoals ik), rijst of bak een vers stokbroodje af en dip deze in de heerlijke hartige saus! Allemaal even lekker 🙂

Smakelijk!

Vega(n) miso stoof met wortel, pastinaak en champignons
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Miso stoof met pastinaak en champignons

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 winterpeen
  • 1 zoete aardappel
  • 2 pastinaken
  • 200 gram kleine kastanjechampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 2 el misopasta (rode of witte)
  • 2 el bloem
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 200 ml paddenstoelenbouillon
  • hazelnoten
  • verse koriander

Instructies

  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan en bak hier de uienringen een paar minuten in.
  • Maak ondertussen de wortel schoon. Snijd de wortel in plakjes en bak mee met de uien.
  • Schil dan de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg dit ook toe aan de pan.
  • Schil dan de pastinaken en snijd ook in blokjes. Voeg dit ook toe aan de pan.
  • Veeg de kleine champignons schoon en voeg ze heel toe aan de pan. Roer alles even goed door.
  • Maak dan de knoflook en de gember schoon. Rasp de gember en pers de knoflook uit en voeg beiden ook toe aan de pan. Bak nog 1 minuut.
  • Voeg de misopasta en de bloem toe en bak nog 2 tot 3 minuten mee. Voeg vervolgens de rijstazijn, sojasaus, suiker en paddenstoelenbouillon toe. Roer alles goed door en laat zonder deksel 20 minuten stoven en indikken. Roer regelmatig.
  • Hak de hazelnootjes fijn en strooi deze over de stoof heen. En garneer met verse koriander.
  • Serveer met noedels, rijst of vers brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling