Vietnamese salade

Vietnamese salade

Ik maakte laatst Vietnamees stoofvlees en wilde daar ook wat groenten bij eten. Dus maakte ik deze simpele Vietnamese salade. De dressing jatte ik van mijn Vietnamese beef salade. Hop, wat groenten erbij en je hebt een simpel bijgerechtje! Het hoeft niet moeilijk te zijn om lekker te zijn 🙂

Alle ingrediënten voor de dressing heb ik zelf standaard in huis. Als je vaak met dit soort smaken kookt, heb je dat zelf waarschijnlijk ook 🙂 Wat het lekker makkelijk maakt om even snel iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. Overigens kun je deze salade ook maken als lunch. Een keer wat anders dan die boterham met kaas 😉

Smakelijk!

Vietnamese salade
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Vietnamese salade

Voorbereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Dressing

  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • halve limoen alleen het sap
  • 1 el palmsuiker
  • 6 el vissaus
  • 2 el rijstazijn
  • scheutje sesamolie

Salade

  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram taugé
  • bosje verse munt
  • bosje verse koriander
  • handjevol gezouten pinda's

Instructies

Dressing

  • Maak de rode peper en de knoflook schoon en snipper beiden. Pers de halve limoen uit in een kommetje en meng hier de overige ingrediënten voor de dressing doorheen. Roer goed door elkaar en zet opzij totdat je het nodig hebt.

Salade

  • Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepeltje de zaadjes er uit. Snijd de helften vervolgens in plakjes (boogjes), doe in een (salade)kom. Snijd de cherrytomaatjes vieren. Doe deze bij de komkommer. Voeg taugé toe. Pluk de blaadjes van de munt en koriander en voeg deze ook toe. Schep alles goed om.
  • Meng de dressing door de salade en bestrooi de salade met wat gezouten pinda's.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling