Vietnamese gamba salade

Vietnamese gamba salade

Ik houd van Aziatische salades. Ze zijn vaak simpel, maar wel bomvol smaak! Dat komt door die heerlijke dressings met vissaus (zout), limoen (zuur) en suiker (zoet) met wat pit van een rood pepertje. Daarom maak ik graag Vietnamese of Thaise salades, Deze hebben allemaal die heerlijke smaakcombinaties. Deze Vietnamese salade met gamba’s is daar een perfect voorbeeld van!

Eerder maakte ik al een Vietnamese kipsalade, Vietnamese beef noedelsalade en een Thaise salade met rosbief. En nu was het tijd voor een gambasalade. Want ook garnalen passen prima bij zo’n heerlijke smaakvolle salade! Juist gamba’s passen hier goed bij! De heerlijke zoete en zachte smaak van de gamba’s past namelijk perfect bij de zoutige en uitgesproken smaken van de dressing met vissaus.

Dus waar gaat jouw voorkeur naar uit? Kies je voor deze heerlijke gamba salade? Of ben je niet zo’n dieren-uit-de-zee liefhebber? Dan kun je namelijk prima uitwijken naar één van mijn andere Vietnamese of Thaise salades! Allemaal lekker en allemaal heerlijk in balans 😉

Smakelijk 😉

Vietnamese gambasalade met noedels en koriander

Vietnamese gamba salade

Voorbereiding 20 min
Bereiding 5 min
Totale bereidingstijd: 25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Vietnamese salade

  • 300 gram rijstnoedels mix van dunne en dikke
  • 1 winterpeen
  • 1 komkommer
  • 250 gram taugé
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram rauwe gamba's
  • flinke bos verse munt
  • flinke bos verse koriander
  • gezouten pinda's en cashewnoten

Dressing

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • stukje gember
  • 3 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl sesamolie

Instructies

  • Maak de salade door de wortel te schrappen en te raspen, de komkommer in kleine blokjes te snijden en de tomaatjes te halveren. Meng de groenten, met de taugé en doe in een diepe kom. Knip de munt en koriander in kleine stukjes en meng dit door de groenten. Bereid de rijstnoedels zoals op de verpakking aangegeven en verdeel deze over 4 borden. Verdeel hier de groenten over.
  • Maak ik een klein kommetje de dressing. Maak de knoflook, rode peper en gember schoon. Snipper de knoflook en de peper en rasp de gember. Meng dit met alle overige ingrediënten voor de dressing en roer goed door. Bak nu de gamba's in een klein beetje olie in 3 minuten gaar. De gamba's zijn gaar als ze lichtroze en opgekruld zijn. Verdeel de gamba's over de salade. Verdeel vervolgens de dressing over de borden en bestrooi met gezouten pinda's en cashewnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *