Kipshoarma met zelfgemaakte shoarmakruiden

Kipshoarma met zelfgemaakte shoarmakruiden

Shoarma is natuurlijk altijd lekker! Maar het staat denk ik wel een beetje bekend als snackvoer en als ongezond. Maar dat hoeft het eigenlijk helemaal niet te zijn, zeker niet als je het van kip maakt en er bijvoorbeeld een frisse salade bij serveert. In dit recept maak ik zelf mijn shoarmakruiden en maak vervolgens mijn eigen kipshoarma. Wat superlekker is!

Persoonlijk eet ik hier graag zelfgemaakte knoflooksaus bij, maar je kunt er ook gewoon wat yoghurt bij serveren of het zonder saus eten. Niet iedereen houdt natuurlijk van (knoflook)saus bij de shoarma! Maar ik vind het heerlijk. Maakt het helemaal af 😉 Wil je er dus knoflooksaus bij eten? Probeer dan vooral mijn zelfgemaakte knoflooksaus eens 🙂

Probeer de kipshoarma ook eens met een wrap, libanees flatbread of (klein) turks brood. Dat is net wat anders dan een gewoon pitabroodje erbij. En maakt je kipshoarma net wat specialer! Met dit basisrecept voor zelfgemaakte shoarma kun je in ieder geval vooruit! En probeer ook eens te variëren. Maak bijvoorbeeld ook eens shoarma van kalkoen, lam of vegetarische shoarma met oesterzwammen.

Smakelijk! 😉

Kipshoarma met zelfgemaakte shoarmakruiden

Kipshoarma met zelfgemaakte shoarmakruiden

Voorbereiding 10 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 25 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

Shoarmakruiden

  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1,5 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el zout
  • 1 el peper
  • 0,5 el chili flakes
  • 1 el gedroogde peterselie

Kipshoarma

  • 1,5 kilo kippendijen
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode uien

Instructies

  • Meng alle kruiden voor de shoarmakruiden goed door elkaar. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en roer dit met een vork door de shoarmakruiden zodat de kip goed rondom bedekt is met de kruiden.
  • Verhit de olijfolie in een grote wokpan en roerbak hier de kipshoarma in gaar in zo'n 5 tot 10 minuutjes. Maak de rode uien schoon en snipper deze. Bak een paar minuutjes mee met de kipshoarma.

Notities

Tip! Serveer de kipshoarma met zelfgemaakte knoflooksaus en pitabroodjes of Libanees flatbread en een frisse salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *