Shoarma wraps met kipshoarma en knoflooksaus

Shoarma wraps met kipshoarma en knoflooksaus

Een tijdje terug maakte ik heerlijke shoarmakruiden die ik gebruikte voor mijn zelfgemaakte kapsalon. Dus ik maakte weer eens even een voorraadje, zodat ik weer lekker wat gerechtjes met shoarma(kruiden) kan maken! Waaronder bijvoorbeeld deze shoarma wraps, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kipshoarma maken met een pitabroodje erbij. Allemaal lekker 😉

Ik vind wraps altijd heel erg fijn, ik denk iedereen wel. Je kunt er alles in stoppen, het smaakt toch altijd wel. En het is lekker makkelijk op een doordeweekse avond. Zo ook deze shoarma wraps met zelfgemaakte knoflooksaus. Verder echt geen moeilijk recept, maar ik raad je wel aan om eens zelf shoarmakruiden te maken. Dat is namelijk niet alleen supermakkelijk, ook heel erg lekker! En als je toch bezig bent, maak dan gelijk een voorraadje 😉

Heb je een Turkse supermarkt in de buurt, maak deze shoarma wraps dan ook eens met Libanees flatbread. De meeste Turkse supermarkten verkopen dit wel. Dit zijn lekkere dikke platte broden die heerlijk smaken bij deze kipshoarma. Maar ook met wraps is dit natuurlijk heerlijk!

Smakelijk 😉

Shoarma wraps met kipshoarma, ijsbergslag, komkommer en knoflooksaus

Shoarma wraps met kipshoarma en knoflooksaus

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen
  • 4 el zelfgemaakte shoarmakruiden (zie recept in omschrijving)
  • 1 rode ui
  • scheutje olijfolie
  • 0,5 komkommer
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 6 kleine wraps

Knoflooksaus

  • 2 el mayonaise
  • 2 el yogonaise
  • 2 el dikke yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • een paar druppels grenadine (bosvruchten of rood fruit)

Instructies

  • Snijd de kippendijen in heel dunne reepjes en meng met de shoarmakruiden. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hierin de kipshoarma in 5 tot 10 minuutjes gaar. Maak ondertussen de rode ui schoon en snipper deze. Bak de rode ui een paar minuutjes mee met de kipshoarma.
  • Maak ondertussen de knoflooksaus door de knoflook schoon te maken en uit te persen in een kommetje. Roer hier vervolgens de overige ingrediënten voor de knoflooksaus doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in halve plakjes. Doe de wraps eventjes in de magnetron om ze zacht te maken. Smeer de wraps in met knoflooksaus beleg met wat ijsbergsla, stukjes komkommer en kipshoarma. Vouw ze dicht en maak ze eventueel dicht met een prikker.

Notities

Tip! Gebruik mijn zelfgemaakte shoarmakruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *