Shoarmakruiden maken

Shoarmakruiden maken

Wie heeft het niet? Je ziet een bak shoarmavlees staan bij de supermarkt en denkt meteen aan een heerlijk stomend broodje shoarma. Maar heb je ook al eens zelf bedacht dat je prima zelf shoarmavlees kunt maken? Het is namelijk supersimpel. Het belangrijkste: een goede kruidenmix en mooi dun gesneden vlees. Aan die kruidenmix kan ik je helpen!

Ik ben zelf een beetje gaan experimenteren met verschillende kruiden in combinatie met prachtige dungesneden kippendijen. Uiteindelijk is dit basisrecept voor zelfgemaakte shoarmakruiden er uit gekomen. Een heerlijke mix van zoete, pittige en kruidige smaken. Met een snufje zout en peper.

Dus heb je weer eens een keer zin in een broodje shoarma, ga dan zelf eens aan de gang met het maken van shoarmakruiden! Het is namelijk helemaal niet moeilijk, maar geeft wel een nieuwe dimensie aan je broodje shoarma. Ik vind deze kruidenmix voor shoarma een van de basisrecepten of basiskruiden die je in je kast moet hebben staan.

Met deze hoeveelheid shoarmakruiden kun je tot 2 kilo shoarmavlees kruiden. En je kunt zelf kiezen of je lamsvlees, kip, kalkoen of varkensvlees gebruikt. Maar zorg dat je het lekker dun snijdt! En dat de kruiden het vlees goed rondom bedekken.

Smakelijk!

Shoarmakruiden maken - Zelfgemaakte shoarmakruiden
Pin recept Delen op Facebook
4.75 van 12 stemmen

Shoarmakruiden maken

Voorbereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 15 min
Porties: 1 portie
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el peper
  • 1 el zout
  • 0,5 el chiliflakes
  • 1 el gedroogde peterselie

Instructies

  • Meng alle kruiden goed door elkaar en klaar zijn je shoarmakruiden! Deze kruiden zijn geschikt voor verschillende soorten vlees. Je kunt deze shoarmakruiden bijvoorbeeld gebruiken voor kipshoarma, kalkoenshoarma, varkensschoarma of lamsshoarma.
  • Deze hoeveelheid kruiden is geschikt voor zo’n 1,5 tot 2 kilo vlees. Je kunt de shoarmakruiden ook in een luchtdichte pot bewaren voor een volgende keer.

14 gedachten over “Shoarmakruiden maken”

    • Graag gedaan! En bedankt voor je reactie! Ik vind het ook echt ideaal ? Flinke voorraad maken en je kunt weer even vooruit ?

  • 4 sterren
    Ook super lekker met in reepjes getrokken oesterzwammen (voor beste effect wel lekker krokant bakken). Ideaal als vervanger voor of toevoeging aan shoarma.

  • 5 sterren
    Bedankt voor dit recept. Ik ontdekte net te laat dat ik geen shoarmakruiden in huis had, dus blij dat ik dit recept ontdekte. Ik verving de peterselie door gedroogde munt, omdat ik dat in huis had en de peterselie niet. Ik vind het heel fijn om te weten wat ik eet.

    • Dan is het inderdaad top! De ingrediënten in dit recept heb je (als je vaak met kruiden kookt) denk ik wel standaard in huis. En mis je inderdaad een keer iets, dan kun je het prima vervangen, lijkt me met munt ook heerlijk namelijk! Fijn dat het recept je beviel 🙂

  • 5 sterren
    Ik kwam er te laat achter dat ik geen shoarmakruiden had. Nu denk ik dat dat een geluk was. Wat is deze mix heerlijk!! Ik had runderreepjes en dat smaakte echt super. Heb wel ipv chiliflakes cayennepeper genomen en de peterselie weggelaten. Die heb ik in de knoflooksaus gedaan 😉

    • Ooh wat een heerlijk compliment! Bedankt 🙂 Je kunt inderdaad prima een beetje shuffelen met de kruiden, cayenne en chili voegt natuurlijk allebei wat pit toe, dus maakt niet uit welke je er precies in doet! Fijn dat je er zo van hebt genoten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling