Ik maakte deze vegetarische shoarma toen vrienden van me kwamen eten die vega(n) eten. Ik vind oesterzwammen echt top, want ze hebben van zichzelf niet zoveel smaak en nemen dus makkelijk veel smaak op. Ook is de structuur fijn, gewoon lekkere stevige paddenstoelen.
Perfect om shoarma mee te maken dus! Natuurlijk met mijn zelfgemaakte shoarmakruiden, want die zijn het lekkerst! Niet voor niks één van mijn meest bezochte en best beoordeelde recepten 🙂 Probeer ze vooral zelf eens. Bijvoorbeeld met deze oesterzwam shoarma. Of maak zelf shoarma van kip of lamsvlees. Ook lekker natuurlijk!
Ook de Griekse pita maakte ik zelf. Dat is namelijk écht veel lekkerder dan de pitabroodjes uit de supermarkt. Griekse pita snijd je niet open, maar gebruik je meer als een taco. Je schept de shoarma er in en vouwt de pita dubbel.
Smakelijk!
Pita met shoarma van oesterzwammen
Ingrediënten
- 8 Griekse pita
- 1/2 portie zelfgemaakte shoarmakruiden
- scheutje zonnebloemolie
- 800 gram oesterzwammen
- 1 zakje sla naar keuze
- knoflooksaus optioneel
Instructies
- Dit recept is het lekkerst met zelfgemaakte pita en zelfgemaakte shoarmakruiden (links naar recept in ingrediëntenlijst).
- Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een grote kom.
- Meng hier de shoarmakruiden doorheen, samen met een scheutje zonnebloemolie.
- Schep alles goed door elkaar totdat de reepjes oesterzwam aan alle kanten bedekt zijn met de shoarmakruiden. Laat dit zo lang mogelijk staan voor de beste smaak!
- Verhit een grote wokpan op hoog vuur. Bak hier de oesterzwamreepjes in totdat ze mooi gaar en lichtbruin zijn.
- Serveer met de zelfgemaakte pita, wat sla en knoflooksaus.