Broodje shoarma met zelfgemaakte lamsshoarma

Broodje shoarma met zelfgemaakte lamsshoarma

Niet alles hoeft altijd maar gezond en verantwoord te zijn toch? Ik bedoel, wie houdt er nou niet van een heerlijk broodje shoarma op z’n tijd met een flinke klodder knoflooksaus er op? Ik lust dat in ieder geval wel! Maar dan natuurlijk wel zelfgemaakt 🙂

Want shoarma zelf maken is dus helemaal niet moeilijk. Je maakt je eigen shoarmakruiden, kruid er je vlees mee en maakt er een heerlijke simpele knoflooksaus bij. En ik maak graag een flinke portie shoarmakruiden. De volgende keer dat je dan shoarma wil maken, ben je echt zó klaar. En je kunt je zelfgemaakte shoarmakruiden voor meer dan shoarma gebruiken. Als wij gaan barbecueën kruid ik er bijvoorbeeld kippenpootjes mee. Dan krijg je zo’n heerlijke kruidige korst aan de buitenkant met heerlijk sappig vees aan de binnenkant. Naja m’n punt is dus, dat het fijn is om een bak zelfgemaakte shoarmakruiden in huis te hebben :p

Probeer er bijvoorbeeld ook eens mijn zelfgemaakte kipshoarma of kip kapsalon mee te maken. Ik weet zeker dat je niet teleurgesteld zal zijn! Maar begin vooral eerst eens met dit heerlijke broodje shoarma 🙂 Want dit is wel wat anders dan dat halve bak shoarmavlees uit de supermarkt 😉

Smakelijk!

Broodje shoarma met zelfgemaakte lamsshoarma en knoflooksaus

Broodje shoarma met zelfgemaakte lamsshoarma en knoflooksaus

Voorbereiding 30 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 kleine Turkse broodjes
  • 1 kilo lamsvlees zonder vet en bot (van de bout)
  • 2 rode uien
  • rucola

Shoarmakruiden

  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 1 el zeezout
  • 1 el gedroogde peterselie
  • snuf chili flakes

Knoflooksaus

  • 8 el dikke (Griekse) yoghurt
  • 1 - 2 teentjes(s) knoflook
  • peper en zout
  • paar druppels bosvruchten grenadine (of rode port)
  • bosje fijngehakte bieslook

Instructies

  • Bak de broodjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking of warm ze een paar minuutjes op in de oven. Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees in heel dunne reepjes.
  • Snijd de rode uien in ringen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de uien in totdat ze net glazig zijn.

Lamsshoarma

  • Meng alle kruiden voor je zelfgemaakte shoarmakruiden door elkaar en meng dit door het vlees. Voeg de shoarma toe aan de uien in de pan en bak mee totdat het vlees gaar is.

Knoflooksaus

  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Meng met de overige ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de broodjes met wat rucola, shoarma en schep er wat knoflooksaus op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling