Pulled oats met zelfgemaakte tortilla’s

Pulled oats met zelfgemaakte tortilla’s

Ik was er al langere tijd nieuwsgierig naar: pulled oats. Ik had het idee dat dit net zoiets moest zijn als (pulled) jackfruit. Niet echt een vleesvervanger, maar een plantaardig product dat je goed kunt gebruiken om lekker veel smaak op te nemen. Voor een vegetarische of veganistische maaltijd dus! En ondanks dat ik zeker niet vies ben van een stukje vlees of vis, vind ik het wel belangrijk dat ik ook regelmatig een dagje geen vlees of vis eet. En daarvoor is dit gerecht perfect vind ik!

De pulled oats dus. Het zijn een soort van stevige stukjes, gemaakt van bonen en erwten, die wat zachter worden als je ze verwarmt. Het doet me niet echt denken aan vlees, hoeft van mij ook niet dus dat is mooi. En het is heel erg geschikt om lekker veel smaken op te nemen. Ik voegde er dus lekker veel kruiden aan toe en dan heb je eigenlijk al een heerlijke vulling voor je tortilla’s. Ik ben zelf niet echt fan van bonen, maar vind zwarte boontjes meestal wel lekker bij een Mexicaans gerecht. Deze voegde ik dus ook nog toe aan de vulling 🙂

En gewoon omdat het kan: maakte ik de tortilla’s ook zelf! Echt niet zo moeilijk. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wel echt lekkere zelfgemaakte tortilla’s! Ik vind het leuk in ieder geval 🙂

Smakelijk!

Pulled oats met zelfgemaakte tortilla's en een Mexicaanse salade

Pulled oats met zelfgemaakte tortilla's en een Mexicaanse salade

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Tortilla's

  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie
  • 180 ml water

Mexicaanse salade

  • halve ananas
  • 1 komkommer
  • 1 blikje mais
  • 2 avocado's
  • 1 limoen

Pulled oats

  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl kaneel
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 el cacao poeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 bakjes pulled oats à 175 gram per bakje
  • halve tl bruine suiker
  • half bouillonblokje
  • klein beetje warm water
  • blikje zwarte bonen
  • 2 jalapeño pepers
  • bosje verse koriander

Instructies

Tortilla's

  • Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en zeef het in een grote kom. Voeg nu zout, olijfolie en water toe en meng de ingrediënten goed. Bestuif je werkblad met wat bloem en stort het deeg hier op. Kneed het deeg 5 minuten door totdat je een mooi soepel niet-plakkerig deeg hebt. Pak het in met plasticfolie en laat het 20 tot 30 minuten rusten.

Mexicaanse salade

  • Maak de ananas schoon en snijd de helft van het vruchtvlees in kleine stukjes (let op, verwijder de harde binnenkant!). Bewaar de andere helft als lekker tussendoortje 😉
  • Snijd de komkommer in stukjes en meng dit door de ananas. Maak de avocado's schoon en meng dit samen met de mais en het sap van 1 limoen door de ananas en komkommer.

Tortilla's

  • Verdeel het deeg voor de tortilla's in 8 gelijke bolletjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en laat deze op temperatuur komen. Je bakt je tortilla's het beste goed heet. Rol het balletje zo dun mogelijk uit op je bebloemde werkblad. Bak de tortilla in de pan totdat deze bubbels krijgt. Draai 'm dan om en bak 'm nog eventjes aan de andere kant. het is niet erg als de bubbels wat zwart worden. Herhaal deze stap totdat je alle tortilla's hebt gebakken. Houd ze warm onder een schone theedoek.

Pulled oats

  • Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hier de uien in glazig. Voeg vervolgens alle droge kruiden (ingrediënten tot de knoflook) toe en bak ze eventjes mee. Maak dan de knoflook schoon, pers deze uit en bak ook eventjes mee.
  • Voeg dan de pulled oats toe, samen met de bruine suiker, het verkruimelde bouillonblokje en een scheutje water. Voeg zoveel water toe totdat je pulled oats mengsel niet meer droog is. Roer alles goed door en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Spoel de zwarte bonen af en roer deze door de pulled oats.
  • Beleg je tortilla met het pulled oats mengsel en wat verse jalapeñopeper en koriander. Eet de Mexicaanse salade erbij of doe dit ook in je tortilla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling