Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en zeef het in een grote kom. Voeg nu zout, olijfolie en water toe en meng de ingrediënten goed. Bestuif je werkblad met wat bloem en stort het deeg hier op. Kneed het deeg 5 minuten door totdat je een mooi soepel niet-plakkerig deeg hebt. Pak het in met plasticfolie en laat het 20 tot 30 minuten rusten.
Mexicaanse salade
Maak de ananas schoon en snijd de helft van het vruchtvlees in kleine stukjes (let op, verwijder de harde binnenkant!). Bewaar de andere helft als lekker tussendoortje ;)
Snijd de komkommer in stukjes en meng dit door de ananas. Maak de avocado's schoon en meng dit samen met de mais en het sap van 1 limoen door de ananas en komkommer.
Tortilla's
Verdeel het deeg voor de tortilla's in 8 gelijke bolletjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en laat deze op temperatuur komen. Je bakt je tortilla's het beste goed heet. Rol het balletje zo dun mogelijk uit op je bebloemde werkblad. Bak de tortilla in de pan totdat deze bubbels krijgt. Draai 'm dan om en bak 'm nog eventjes aan de andere kant. het is niet erg als de bubbels wat zwart worden. Herhaal deze stap totdat je alle tortilla's hebt gebakken. Houd ze warm onder een schone theedoek.
Pulled oats
Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hier de uien in glazig. Voeg vervolgens alle droge kruiden (ingrediënten tot de knoflook) toe en bak ze eventjes mee. Maak dan de knoflook schoon, pers deze uit en bak ook eventjes mee.
Voeg dan de pulled oats toe, samen met de bruine suiker, het verkruimelde bouillonblokje en een scheutje water. Voeg zoveel water toe totdat je pulled oats mengsel niet meer droog is. Roer alles goed door en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Spoel de zwarte bonen af en roer deze door de pulled oats.
Beleg je tortilla met het pulled oats mengsel en wat verse jalapeñopeper en koriander. Eet de Mexicaanse salade erbij of doe dit ook in je tortilla.