Shoarma stoofvlees

Shoarma stoofvlees

Ik ben gék op stoofvlees en maak graag zoveel mogelijk verschillende soorten! Deze keer besloot ik stoofvlees te maken op basis van mijn zelfgemaakte shoarmakruiden. Shoarma stoofvlees dus! En dat was weer een heerlijk idee! Het stoofvlees was een dag later zelfs nóg lekkerder, toen waren de smaken er helemaal goed ingetrokken. Heerlijk!

Voor dit soort gerechten vind ik het weekend altijd perfect. Fijn als je toch thuis bent in de middag, maar geen zin hebt in veel werk. Met stoofvlees doet je fornuis (of de oven) toch het meeste werkt. En aan het einde van de dag heb je een heerlijke maaltijd!

Serveer verse frietjes, pita of turks brood bij dit shoarma stoofvlees. En wat salade als je ook nog wat extra groenten binnen wil krijgen 🙂 Ik weet zeker dat je hier gelukkig van wordt!

Shoarma stoofvlees met gebakken uien
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Shoarma stoofvlees

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsbout zonder bot
  • 4 el shoarmakruiden zelfgemaakt
  • klont boter
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 flesje donker bier
  • 300 ml runderfond
  • zout en peper
  • 500 gram rode uien

Garnering

  • chiliflakes
  • verse peterselie

Instructies

Shoarma stoofvlees

  • Snijd het lamsvlees in blokjes en roer dit om met de zelfgemaakte shoarmakruiden.
  • Verhit een klont boter in een stoofpan en bak hier het vlees (eventueel) in porties goudbruin in.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het vlees en bak een minuutje mee.
  • Voeg de bloem toe en bak dit ook een paar minuutjes mee. Roer er dan het bier en de fond doorheen.
  • Laat het shoarma stoofvlees 2 tot 3 uur stoven of totdat het vlees bijna uit elkaar valt.
  • Haal een half uur voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan en laat de saus wat indikken.

Gebakken uien

  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Verhit nog wat boter in een braadpan en stoof hier de uien in totdat ze lichtbruin en zacht zijn. Doe dit op laag vuur.
  • Ik laat de uien niet helemaal karamelliseren, omdat ik het wel lekker vind als ze nog een beetje bite hebben. Maar je kunt zelf bepalen hoe ver je ze wil stoven.

Garnering

  • Garneer het shoarma stoofvlees met de gebakken uien, wat chiliflakes en verse peterselie. Lekker met zelfgebakken pita of friet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.