Pandan madeleines

Pandan madeleines

Een tijdje terug kocht ik een madeleine vorm bij de action.. Tijd om er iets mee te doen dus! En omdat ik standaard maar een beetje saai vind, ging ik weer voor een leuke variant op de traditionele madeleines! Hoe kan het ook anders.. een pandan variant!

Super mooi groen én heel erg lekker! Pandan heeft namelijk iets weg van vanille, maar ook iets notigs.. Moeilijk te omschrijven, maar écht heel erg lekker. Probeer het vooral zelf eens uit 🙂

Ik had nog niet eerder madeleines gemaakt, maar heb me even ingelezen in hoe je het deeg zou kunnen maken en hoe het er ongeveer uit zou moeten zien. En toen ben ik gaan experimenteren in de keuken! Met als resultaat deze prachtige groene pandan madeleines 🙂

Geniet ervan!

Pandan madeleines
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pandan madeleines

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Koelen:30 min
Totale bereidingstijd: 10 uur 50 min
Porties: 24 madeleines
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • madeleine bakvorm

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el pandanpasta
  • 120 gram tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • poedersuiker

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje en laat weer op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker mooi bleek en luchtig. Totdat de hoeveelheid minstens is verdubbeld.
  • Mix hier de pandanpasta doorheen totdat je een mooi felgroen mengsel hebt.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag heen.
  • Spatel nu ook beetje bij beetje de gesmolten boter door het beslag.
  • Dek het beslag af en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de madeleine vorm in.
  • Doe in elk vormpje 1 eetlepel van het beslag en bak de madeleines in 10 minuten gaar.
  • Laat 10 minuutjes afkoelen in de vorm. Kiep de vorm daarna om en laat de madeleines verder afkoelen op een afkoelrooster.
  • Bestrooi ze met wat poedersuiker en geniet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling