Red velvet madeleines met witte chocolade

Red velvet madeleines met witte chocolade

Sinds ik een keer madeleines heb gemaakt, heb ik ontdekt hoe makkelijk deze te maken zijn en hoe lekker ze eigenlijk zijn! De vorige keer maakte ik pandan madeleiners, dus deze keer ging ik voor red velvet madeleines 🙂

Deze leuke kleine koek-cakejes (wat zijn het eigenlijk?) zijn echt heel erg leuk om te maken. Ze zien er namelijk fantastisch uit! En ze zijn heel erg lekker. En ondanks dat het eigenlijk heel makkelijk is om te maken, zijn mensen wel onder de indruk. Want het ziet er wel fancy uit, toch?

Ook leuk voor Moederdag of Valentijnsdag, omdat ze zo mooi rood zijn! Maar ook gewoon leuk om een keer bij de koffie of thee te serveren. Of voor een feestje. Kijk maar wanneer je ze maakt, maar geniet ervan!

Smakelijk 🙂

Red velvet madeleines met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Red velvet madeleines met witte chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen:30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 24 madeleines
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • madeleine bakvorm

Ingrediënten

Beslag

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • rode voedselkleurstof
  • 120 gram tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl cacao
  • mespunt zout

Topping

  • 200 gram witte chocolade
  • poedersuiker

Instructies

Red velvet madeleines

  • Smelt de boter in een pannetje en laat weer op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker mooi bleek en luchtig. Totdat de hoeveelheid minstens is verdubbeld.
  • Mix hier de rode kleurstof doorheen totdat je een mooi rood mengsel hebt.
  • Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag heen.
  • Spatel nu ook beetje bij beetje de gesmolten boter door het beslag.
  • Dek het beslag af en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de madeleine vorm in.
  • Doe in elk vormpje 1 eetlepel van het beslag en bak de madeleines in 10 minuten gaar.
  • Laat 10 minuutjes afkoelen in de vorm. Kiep de vorm daarna om en laat de madeleines verder afkoelen op een afkoelrooster.

Topping

  • Smelt de witte chocolade. Dip de madeleines er (schuin) in en laat afkoelen op een rooster (in de koelkast) totdat de chocolade hard is.
  • Strooi er (evt.) nog wat poedersuiker overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.