Red velvet cantuccini met roomkaas dip

Red velvet cantuccini met roomkaas dip

Ken jij ook die heerlijke knapperige cantuccini koekjes uit Italië? Normaal gesproken gewoon lichtbruin met amandelen er in. In mijn geval: knalrood met pecannootjes en een roomkaas dipje. Oftwel: red velvet cantuccini. Klinkt goed toch? Is het ook! En eerlijk, echt niet moeilijk om te maken. Dus ga ervoor!

Ik vind het mega interessant dat je dus eerst de rollen deeg bakt, totdat ze eigenlijk al zo goed al gaar zijn. En daarna de plakjes/koekjes (cantuccini) dus nóg een keertje bakt zodat ze zo heerlijk knapperig worden. Ik heb al wat verschillende dingen gebakken, maar deze manier kende ik nog niet. Maar het klinkt natuurlijk wel logisch, aangezien je knapperige koekjes moet krijgen. En om deze vorm te krijgen, is het ook wel logisch dat je het deeg in plakjes snijdt. Ik vind het in ieder geval een topuitvinding!

En verwacht dus niet dat dit mijn laatste variant op cantuccini is, want ik heb hier nog veel meer lekkere ideetjes voor! Maar ga voor nu zeker eens aan de slag met deze heerlijke red velvet cantuccini. Ze zullen je zeker niet teleurstellen 🙂

Smakelijk!

Red velvet cantuccini met roomkaas dip

Red velvet cantuccini met roomkaas dip

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Bereidingstijd: 50 min
Porties: 24 cantuccini

Extra benodigdheden

  • handmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 1 el honing
  • 1 tl rode voedselkleurstof of meer, afhankelijk van de sterkte van de kleurstof
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 tl cacao
  • 130 gram pecannoten

Roomkaas dip

  • 50 gram monchou
  • 15 gram zachte ongezouten roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 0,5 tl vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel dat in volume ongeveer is verdubbeld. Mix hier de honing en kleurstof doorheen. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een aparte kom en roer dit met een stevige lepel door het beslag. Roer hier vervolgens ook de pecannoten doorheen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 grote platte rollen van het deeg. Hier snijd je straks de plakjes cantuccini van, dus zorg dat je een mooie platte ovale vorm hebt. Bak de rollen in 20 minuten 'gaar' in de oven. De buitenkant mag scheurtjes vertonen en wat harder zijn.
  • Laat de rollen deeg ongeveer 10 minuutjes afkoelen en snijd er plakken van, dit lukt het beste met een broodmes. Leg de plakjes cantuccini vervolgens op de bakplaat, naast elkaar, en bak nog 8 minuutjes totdat ze mooi krokant zijn, maar nog wel wat zachter van binnen. Laat de cantuccini vervolgens afkoelen op een ovenrooster of afkoelrek. Je kunt de cantuccini een aantal weken bewaren in een luchtdichte doos.

Roomkaas dip

  • Klop de monchou met de boter met de mixer tot een luchtige massa. Mix er vervolgens langzaam de poedersuiker en het vanille extract doorheen. Serveer de roomkaas dip bij de cantuccini

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *