Red velvet cookies

Red velvet cookies

Ik heb de smaak van het cookies bakken goed te pakken! Dus het werd tijd om nog wat meer te gaan experimenteren. Red velvet cookies dus met een mooie vulling van zachte zoete cream cheese. Het was nog even uitvinden hoe ik de vulling het beste in de koekjes kon krijgen, maar uiteindelijk is dat goed gelukt 🙂

Uiteindelijk was mijn eerste batch deeg iets te nat, waardoor de koekjes veel te plat werden. Na de verhoudingen wat te hebben aangepast (meer bloem) kreeg ik uiteindelijk wel mooie dikke koeken, met een mooi bolletje cream cheese in het midden en stukjes witte chocolade door het hele koekje heen. Echt heel erg lekker!

De cookies zijn het mooiste als ze mooi donkerrood zijn. Deze kleur krijg je door de rode voedselkleurstof in combinatie met de cacao. Wat prachtig afsteekt met de stukjes witte chocolade. Al met al een heerlijk en mooi recept geworden!

Smakelijk 😉

Red velvet cookies met cream cheese vulling en witte chocolade

Red velvet cookies

Voorbereiding 15 min
Bereidingstijd: 25 min
Porties: 12 cookies

Ingrediënten

Cream cheese vulling

  • 50 gram monchou roomkaas
  • 15 gram roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 0,5 tl vanille extract

Cookiedough

  • 150 gram gezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el rode voedselkleurstof
  • 400 gram bloem
  • 2 el cacao
  • 2 tl maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • 300 gram witte chocolade

Instructies

  • Klop de monchou met de boter met de mixer tot een luchtige massa. Mix er vervolgens langzaam de poedersuiker en het vanille extract doorheen. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Maak vervolgens het koekjesdeeg door de gezouten roomboter met de witte basterdsuiker en kristalsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer. Voeg vervolgens de eieren toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge massa hebt. Mix hier ook de rode kleurstof doorheen. Voeg vervolgens de bloem, cacao, maizena, bakpoeder en bakingsoda toe en mix dit tot een mooi dik deeg. Roer als de mixer het moeilijk krijgt, het deeg goed door met een houten lepel. Hak de witte chocolade in stukjes en roer dit door het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak een stukje deeg, maak deze plat met je hand zodat je 'm kan vullen met de cream cheesevulling. Vouw vervolgens het koekjesdeeg om de vulling heen en rol tot een mooi balletje. Doe dit met de rest van het deeg en de vulling totdat je minstens 12 grote bolletjes op je bakplaat hebt liggen. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bolletjes deeg, de koekjes gaan nog wat uitlopen namelijk.
  • Bak de koekjes vervolgens in 9 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Verplaats ze na 5 minuten van de bakplaat naar een afkoelrooster of ovenrek. De koekjes zijn het lekkerst als ze warm zijn, maar je kunt ze ook bewaren in een luchtdichte trommel voor later.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *