Red velvet cookies: Red velvet koekjes met monchou vulling

Red velvet cookies: Red velvet koekjes met monchou vulling

Ik heb de smaak van het koekjes bakken goed te pakken! Dus het werd tijd om nog wat meer te gaan experimenteren. Red velvet cookies dus met een mooie vulling van zachte zoete cream cheese. Het was nog even uitvinden hoe ik de vulling het beste in de koekjes kon krijgen, maar uiteindelijk is dat goed gelukt 🙂

Uiteindelijk was mijn eerste batch deeg iets te nat, waardoor de red velvet koekjes veel te plat werden. Na de verhoudingen wat te hebben aangepast (meer bloem) kreeg ik uiteindelijk wel mooie dikke koeken, met een mooi bolletje cream cheese in het midden en stukjes witte chocolade door het hele red velvet koekje heen. Echt heel erg lekker! In mijn eerste versie bakte ik de vulling mee, wat opzich wel ging, maar daardoor droogde de vulling wat uit en kreeg je ook niet zo heel veel vulling.

De red velvet koekjes zijn het mooiste als ze mooi donkerrood zijn. Deze kleur krijg je door de rode voedselkleurstof in combinatie met de cacao. Wat prachtig afsteekt met de stukjes witte chocolade. Al met al een heerlijk en mooi recept geworden!

Ik had nog wat pecannoten in huis, dit plakte bovenop elk red velvet koekje een pecannoot. Dit ziet er leuk uit en je ziet niet waar je het koekje gevuld hebt. Het is niet per se nodig, maar wel lekker en leuk!

Smakelijk 😉

Red velvet cookies met creame cheese vulling
Pin recept Delen op Facebook
4.78 van 22 stemmen

Red velvet cookies

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Cream cheese vulling

 • 100 gram monchou roomkaas
 • 50 gram zachte ongezouten roomboter
 • 100 gram poedersuiker
 • 1 tl vanille extract

Red velvet koekjes

 • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 50 gram kristalsuiker
 • 2 eieren
 • rode kleurpasta
 • 330 gram bloem
 • 2 el cacao
 • 1 el maizena
 • 1 tl bakpoeder
 • 0,5 tl bakingsoda
 • mespunt zout
 • 300 gram witte chocolade
 • 12 pecannoten optioneel

Instructies

Vulling

 • Klop de monchou met de boter met de mixer tot een luchtige massa. Mix er vervolgens langzaam de poedersuiker en het vanille extract doorheen. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Red velvet cookies

 • Maak vervolgens het koekjesdeeg door de roomboter met de witte basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge en luchtige massa hebt. Mix hier ook de rode kleurstof doorheen, totdat je een mooi rood mengsel hebt.
 • Meng in een aparte kom de bloem, cacao, maizena, mespunt zout, bakpoeder en bakingsoda en zeef dit vervolgens boven het botermengsel. Roer dit met een houten lepel tot een mooi dik deeg. Hak de witte chocolade in stukjes en roer dit door het deeg.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met een ijsschep 12 grote bollen en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bolletjes deeg, de koekjes gaan nog wat uitlopen namelijk. Doe ondertussen de vulling in een spuitzak en zet dit klaar.

Koekjes vullen

 • Bak de koekjes vervolgens in 9 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Als de koekjes klaar zijn, haal je ze uit de oven. Je gaat ze nu ook meteen vullen. Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat 'krimpen'.
 • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Leg eventueel op elk koekje een pecannoot in het midden (waar je de vulling nog wat uitsteekt) Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.

29 gedachten over “Red velvet cookies: Red velvet koekjes met monchou vulling”

 • 5 sterren
  Wat een heerlijke koeken! Ik ben helemaal fan!! Misschien wel de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. Heb je ook een recept voor dit soort koeken maar dan met Lotus Speculoos Pasta vulling? Ik doe mijn best, maar die vulling wordt niet zo vloeibaar zoals ik ze bij koekjesbedrijfjes op Instagram zie. Ik heb de pasta mee gebakken en niet ervoor ingevroren. Ik hoor graag of je tips hebt!

  • Wat een superfijne reactie om te lezen! Dit zijn ook echt mijn favorieten <3. Wat je zegt over de lotus vulling, dat is inderdaad lastig om die zacht te krijgen. Ik heb zelf dit recept: https://eviekookt.nl/speculoos-koekjes/, maar ik moet zeggen dat het al even geleden is dat ik deze heb gemaakt en dat ik dus even niet meer zeker weet hoe zacht de vulling was, maar volgens mij nog vrij stevig. Ik denk sowieso dat de koekjes die je op Instagram voorbij ziet komen vaak gefilmd of gefotografeerd zijn als ze nog warm zijn, waardoor de vulling nog vloeibaarder is. Maar heb je misschien een voorbeeld? Dan kan ik eens kijken of ik daar nog iets mee kan 🙂

   Groetjes,
   Evie

   • Bedankt voor je reactie! Ik ben nu deze koeken toevallig weer aan het maken… ojee, ik kan niet meer stoppen denk ik.
    Ik geloof dat ik met het recept dat je stuurde al een stuk verder kom! Dit zijn bijvoorbeeld de koeken die ik dan tegenkom:

    https://www.instagram.com/p/CEjpjKMJ6xL/?igshid=17h2lix40j0zd

    Al zit hier volgens mij ook nog witte chocoladepasta in… ook lekker

    Maar, de truc blijft dus om de vulling pas na het bakken toe te voegen?

    • Haha goed bezig! Alweer lekker aan het bakken 🙂 Ik heb het allebei geprobeerd en ik merk wel dat het vullen (net) na het bakken beter werkt dan het meebakken van de vulling 🙂 Maar ik denk dat deze koekjes nog warm zijn toen ze gefotografeerd werden, want zo vloeibaar heb ik ze nog niet gehad 😛 Maar ik zal eens een keer proberen om de vulling smeuïger te krijgen. Misschien met iets verdunnen ofzo. Ik zal er eens over nadenken!

     Groetjes,
     Evie

  • Heerlijk! Ze zijn super goed gelukt.
   Kun je ze ook als gehele beslag (m in een vierkante bakvorm bakken en later de Cream cheese vulling vullen en als ze zijn afgekoeld snijden in bars?

   Super bedankt voor het delen van je recept

   • Dat kan zeker! Dan heb je wel een langere baktijd nodig. Ik doe dat namelijk ook wel eens en houd dan een baktijd aan van 20 minuten in plaats van 8 à 10, wat ik meestal voor mijn koekjes aanhoud. Fijn dat ze in ieder geval in de smaak vielen! 😀

    Groetjes,
    Evie

  • Hoi Maartje,

   Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit met speltbloem heb gewerkt, ik weet dus niet of dit hetzelfde reageert als gewone bloem. Helaas kan ik daardoor ook geen antwoord op je vraag geven. Maar ik heb even voor je gegoogled en het zou moeten kunnen, dus je kan het sowieso een keertje uitproberen 🙂

   Succes!

 • Ik ga deze dit weekend uitproberen, ze lijken me heerlijk! Nog wel een vraagje, zijn het harde koeken of zachte, chewy koeken?

  • Hoi Iris,

   Leuk dat je ze gaat uitproberen! Ze zijn krokant van buiten en nog chewy van binnen 🙂 Naar mijn mening precies hoe zo’n koekje moet zijn haha!
   Ben benieuwd wat je ervan vindt! Laat het me vooral weten 🙂

   Groetjes,
   Evie

 • Hi! Ziet er super lekker uit ik ga ze dit weekend ook proberen! Hoe behoud je je koeken zo dik en hoog? Bij mij blijven ze te zacht van binnen..

  • Dat zou met dit recept wel goed moeten komen! Gewoon mooie ronde bollen maken, en als je ze vult worden ze ook weer wat hoger ?

   Of heb je deze al geprobeerd en blijven deze te zacht van binnen? Want dan zou je ze iets langer kunnen bakken.

 • Net de koekjes voor het eerst gebakken. Even laten afkoelen en dan vanavond proeven. Mijn koekjes worden alleen niet rood. Ze zijn gewoon bruinkleurig van de chocolade. Wat doe ik verkeerd? Te weinig kleurstof? Te veel cacao? Heb overigens wel het recept aangehouden.

  • Hi Celine, Leuk dat je mijn koekjes hebt gemaakt, hopelijk smaken ze je! 🙂 Ik denk dat je kleurstof niet sterk genoeg is en inderdaad wellicht te weinig gebruikt. Ik gebruik zelf altijd een kleurgel, deze zijn vaak sterker (minder van nodig) en hebben het minste invloed op het beslag. Ik gebruik vaak deze kleurgels.

 • 5 sterren
  Heerlijke koekjes! Alleen helaas de onderkant verbrand steeds. Dus ik snij de onderkant eraf. Wat kan ik het beste doen. Groetjes

  • Oh dat is niet de bedoeling inderdaad. Je zou eens kunnen kijken of het werkt als je de ovenplaat wat hoger in de oven doet, zonder dat dan de bovenkant verbrandt. En gebruik je nu onder-bovenwarmte of hetelucht? Want daar zou het ook aan kunnen liggen, ik zou voor deze koekjes namelijk de hetelucht stand aanbevelen, zonder onder-bovenwarmte. Bij onder-bovenwarmte kun je namelijk inderdaad een te donkere boven- of onderkant krijgen. Hopelijk helpt één van deze dingen! Laat het anders even weten, dan ga ik nog wat verder meedenken 😉

   • Ik gebruik inderdaad onder-boven warmte. Ik heb hem ook wat hoger gezet, dat ging helaas ook mis.
    Ik zal hetelucht proberen. Ik zal je laten weten dank je! Gr

 • 5 sterren
  Hi, ik heb het geprobeerd met hetelucht stand. Dat is helaas ook mislukt. Onderkant werd weer bruin. Ik heb een pan onder gelegd. En gelukkig heeft dat geholpen. Als nog bedankt😁

  • Goed om te horen dat het in ieder geval nu wel gelukt is! Het lastige is dat elke oven anders is, dus dat de oorzaak ook lastig te achterhalen is. Maar dit klinkt inderdaad als een prima oplossing!

  • Hi Leslie, Ik denk ook dat dat prima kan! Het makkelijkste is dan om de chocolade over de (afgekoelde) koekjes heen te gieten en dat te laten uitharden. Je kunt ze er ook in dippen (zodat de onderkant ook bedekt is met chocolade), maar dat zal denk ik wel een rommeltje worden :p En ik verwacht ook dat je meer witte chocolade nodig hebt dan er nu in het recept staat, maar dat zou je even moeten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.