Red velvet cookies

Red velvet cookies

Ik heb de smaak van het cookies bakken goed te pakken! Dus het werd tijd om nog wat meer te gaan experimenteren. Red velvet cookies dus met een mooie vulling van zachte zoete cream cheese. Het was nog even uitvinden hoe ik de vulling het beste in de koekjes kon krijgen, maar uiteindelijk is dat goed gelukt 🙂

Uiteindelijk was mijn eerste batch deeg iets te nat, waardoor de koekjes veel te plat werden. Na de verhoudingen wat te hebben aangepast (meer bloem) kreeg ik uiteindelijk wel mooie dikke koeken, met een mooi bolletje cream cheese in het midden en stukjes witte chocolade door het hele koekje heen. Echt heel erg lekker! In mijn eerste versie bakte ik de vulling mee, wat opzich wel ging, maar daardoor droogde de vulling wat uit en kreeg je ook niet zo heel veel vulling.

In mijn tweede verbeterde recept maakte ik de vulling en spoot ik deze meteen na het bakken in de koekjes. Als je de koekjes daarna in de koelkast laat afkoelen, stolt de vulling weer en krijg je deze heerlijke gevulde red velvet koeken. Ziet er toch geweldig uit? Nou zo smaakt het ook!

De cookies zijn het mooiste als ze mooi donkerrood zijn. Deze kleur krijg je door de rode voedselkleurstof in combinatie met de cacao. Wat prachtig afsteekt met de stukjes witte chocolade. Al met al een heerlijk en mooi recept geworden!

Ik had nog wat pecannoten in huis, dit plakte bovenop elk koekje een pecannoot. Dit ziet er leuk uit en je ziet niet waar je het koekje gevuld hebt. Het is niet per se nodig, maar wel lekker en leuk!

Smakelijk 😉

Red velvet cookies met creame cheese vulling

Red velvet cookies

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 25 min
Porties: 12 cookies

Ingrediënten

Cream cheese vulling

  • 100 gram monchou roomkaas
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Cookiedough

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el rode voedselkleurstof
  • 330 gram bloem
  • 2 el cacao
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • mespunt zout
  • 300 gram witte chocolade
  • 12 pecannoten optioneel

Instructies

  • Klop de monchou met de boter met de mixer tot een luchtige massa. Mix er vervolgens langzaam de poedersuiker en het vanille extract doorheen. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Maak vervolgens het koekjesdeeg door de roomboter met de witte basterdsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge en luchtige massa hebt. Mix hier ook de rode kleurstof doorheen. Meng in een aparte kom de bloem, cacao, maizena, mespunt zout, bakpoeder en bakingsoda en voeg dit vervolgens toe aan het botermengsel. Roer dit met een houten lepel tot een mooi dik deeg. Hak de witte chocolade in stukjes en roer dit door het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met een ijsschep 12 grote bollen en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bolletjes deeg, de koekjes gaan nog wat uitlopen namelijk. Doe ondertussen de vulling in een spuitzak en zet dit klaar.
  • Bak de koekjes vervolgens in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Als de koekjes (na 10 minuten) klaar zijn, haal je ze uit de oven. Je gaat ze nu ook meteen vullen. Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat 'krimpen'.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Leg eventueel op elk koekje een pecannoot in het midden (waar je de vulling nog wat uitsteekt) Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *