Red velvet taart met monchou frosting

Red velvet taart met monchou frosting

Wat is er nou leuker voor Moederdag dan een zelf gebakken red velvet taart? Ik vind dit echt het ultieme gerecht voor Moederdag. Zo’n mooie donkerrode taart met laagjes waar je lekker met z’n allen van kunt smullen 🙂

Dit was de eerste keer dat ik een red velvet taart maakte, dus het was even experimenteren. Zo had ik de taart in een 26 cm vorm gemaakt, waardoor ie iets te plat bleef naar mijn mening.. Ga jij deze red velvet taart maken? Gebruik dan een wat kleinere bakvorm. Ik denk dat zo’n 20 cm in diameter perfect is!

Ook was mijn frosting iets te korrelig, om dat te voorkomen zorg je ervoor dat je de poedersuiker niet in 1 keer toevoegt, maar beetje bij beetje. Zo krijgt de poedersuiker de tijd om opgenomen te worden in de frosting. Ook is het belangrijk dat je de boter goed opklopt! Dan krijg je een heerlijke zachte smeuïge frosting.

De volgende keer dat ik deze taart ga maken, ga ik voor 3 lagen! En dan wil ik ook wat witte chocolade door de frosting doen. Wordt nog vervolgd dus 🙂 Maar voor nu is ie gelukkig ook al súperlekker!

Smakelijk 🙂

Red velvet taart met monchou frosting
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Red velvet taart met monchou frosting

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 1 taart
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 2 ronde taartvormen diameter 20 cm

Ingrediënten

Red velvet taart beslag

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el citroensap
  • rode kleurstof
  • 350 gram tarwebloem
  • 1 el baksoda
  • 2 el cacao
  • mespunt zout

Monchou frosting

  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 400 gram monchou roomkaas
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

Red velvet taart beslag

  • Klop de boter met de suiker tot een mooi romig mengsel. Dit kan wel zo'n 5 minuutjes duren.
  • Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledig opgenomen is in het beslag.
  • Mix dan de karnemelk, het vanille extract en het citroensap er doorheen. Voeg vervolgens zoveel rode kleurstof toe totdat je beslag knalrood is.
  • Mix dan de bloem, baksoda, cacao en het mespunt zout door het beslag totdat je een mooi smeuïg taartbeslag hebt.
  • Vet 2 ronde taartvormen in en verdeel het beslag over deze 2 vormen. Bak de taarten in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Check eventueel of de taart gaar is door een satéprikker in de taart te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Anders kun je ze nog 5 minuutjes langer bakken.
  • Laat de taarten volledig afkoelen

Monchou frosting

  • Klop de boter in 5 minuten mooi luchting (met de mixer). Mix er dan de monchou even kort doorheen. Voeg dan tijdens het kloppen telkens een beetje poedersuiker toe totdat je alle poedersuiker hebt toegevoegd.
  • Mix er dan nog het vanille extract doorheen en zet de frosting even in de koelkast totdat ie net wat steviger is.

Red velvet taart samenstellen

  • Leg 1 ronde red velvet cake op een taartplateau. Bestrijk deze met (ongeveer een kwart tot een derde van) de monchou frosting.
  • Leg er dan de tweede ronde red velvet cake op en druk een klein beetje aan. Verdeel de rest van de frosting over en rondom de taart.
  • Versier de taart eventueel nog met leuke hartjes of bloemetjes.

Notities

Omdat er roomkaas in de vulling zit, kun je de red velvet taart het beste zo snel mogelijk opeten of goed afgesloten bewaren in de koelkast. Nadeel daarvan is wel dat de taart wat droog kan worden, zo snel mogelijk opeten dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.