Ik heb weer een heerlijk red velvet recept voor je! Deze keer een heerlijke red velvet cakerol rijkelijk gevuld met een monchou frosting 🙂 Ik maakte deze red velvet cakerol voor Moederdag, maar je kunt ‘m natuurlijk maken wanneer je wil!
Omdat de cakerol gevuld en getopt is met monchou vulling, moet je de cake wel in de koelkast bewaren. Je wil namelijk niet dat de vulling zuur wordt. Bewaar de cakerol het liefst in een cakedoos, maar je kunt ‘m ook goed afdekken met plasticfolie.
Ik versierde de red velvet cakerol met marsepeinen roosjes, omdat ik die nog had en omdat ze leuk zijn, maar je kunt vanalles kiezen. Zoek bijvoorbeeld eens naar chocolade hartjes of versier met (verkruimelde) oreo koekjes, ook hartstikke lekker!
Smakelijk 🙂
Red velvet cakerol met monchou vulling
Extra benodigdheden
- platte bakvorm/bakplaat
- Keukenmachine
- schone theedoek
Ingrediënten
- poedersuiker
Cakebeslag
- 4 grote eieren op kamertemperatuur
- 110 gram kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- rode voedselkleurstof
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 el cacao
- 70 gram zelfrijzend bakmeel
Monchou vulling
- 200 gram monchou
- 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract
Topping
- leuke versiering zoals roosjes, hartjes of oreo koekjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg een theedoek klaar en bestrooi deze met een dun laagje poedersuiker.
Cakebeslag
- Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom. Mix de eidooiers met 50 gram van de suiker mooi luchtig totdat het in volume is verdubbeld.
- Mix er dan de rode voedselkleurstof, het vanille extract en de zonnebloemolie doorheen. Spatel het zelfrijzend bakmeel er vervolgens voorzichtig doorheen.
- Mix de eiwitten mooi luchtig tot mooie pieken. Voeg vervolgens lepel voor lepel 60 gram suiker toe. Voeg steeds pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door het eiwit.
- Spatel heel voorzichtig het eiwit (in delen) door het beslag heen totdat je een mooi luchtig egaal beslag hebt. Spatel het voorzichtig op de bakplaat en spreid evenredig uit.
- Bak in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kiep de cake (op z'n kop) op de theedoek en trek voorzichtig het bakpapier van de bodem .Rol de cake in de theedoek losjes op en laat volledig afkoelen.
Vulling
- Mix voor de monchou vulling de monchou, roomboter, vanille extract en poedersuiker tot een mooi glad en luchtig mengsel.
Cakerol vullen
- Houd een deel van de vulling achter voor de topping. Bestrijk de cake royaal met de vulling (de kant waar je het bakpapier vanaf hebt getrokken) en rol de cake voorzichtig op. Leg met de naad naar beneden.
- Spuit de rest van de vulling bovenop de cakerol en versier met wat roosjes, hartjes of oreo koekjes.