Red velvet crinkle cookies

Red velvet crinkle cookies

Tweede poging en ze zijn perfect! Mooi gescheurd bovenop, krokant van buiten en nog een klein beetje chewy van binnen! Een heel stuk platter dan mijn andere American cookies, maar ook heel erg lekker!

Ik maakte deze keer een red velvet variant, omdat dat er gewoon fantastisch mooi uitziet met de gescheurde poedersuiker bovenop. Maar je kunt de rode kleurstof natuurlijk ook weglaten, daar worden ze zeker niet minder lekker van 😉 Volgende keer ga ik denk ik voor mooie zwarte chocoladekoekjes, dat moet er ook geweldig uitzien!

En no excuses, want je hebt deze koekjes echt zo gemaakt. Sowieso is het deeg in 10 minuutjes wel gemaakt. Even de koelkast in en daarna lekker rollen. Het rollen van de balletjes is waarschijnlijk nog het meeste werk, maar dan heb je daarna ook een flinke hoeveelheid van deze heerlijke koekjes!

Wil je ze langer bewaren? Dan kun je ze ook prima invriezen 🙂 Zo heb je altijd een lekker koekje op voorraad!

Geniet ervan 🙂

Red velvet crinkle cookies met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Red velvet crinkle cookies

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 8 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 38 minuten
Porties: 24 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • rode kleurstof
  • 2 el cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 gram tarwebloem
  • 200 gram witte chocolade
  • poedersuiker

Instructies

  • Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Voeg nu ook het vanille extract en de rode kleurstof toe. Mix goed door totdat je een knalrood mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, cacao en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade heel klein en roer dit door het deeg heen.
  • Zet het deeg afgedekt in de koelkast voor tenminste 1 uur, zodat het wat steviger is en makkelijker te rollen tot balletjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet een schaaltje poedersuiker klaar.
  • Rol balletjes van het deeg en rol ze door de poedersuiker. Druk een klein beetje plat en leg wat extra poedersuiker bovenop. Leg ze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat, ze lopen namelijk nog flink uit.
  • Bak de koekjes in 8 tot 10 minuutjes gaar (bij mijn oven was 8 minuten genoeg). Laat ze zo'n 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een afkoelrooster en laat volledig afkoelen.
  • Bewaar ze in een luchtdichte doos en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.