Ramen met eend

Ramen met eend

Ik ben al een tijdje aan het worstelen met het maken van de lekkerste ramen noodles en met dit recept kom ik echt al een heel eind! Ik vergelijk ‘m graag met de ramen noodles van XU noodle bar, want daar vind ik ze altijd heerlijk. Daar komt ook het idee van de zwarte knoflook vandaan en ik vind ‘m qua smaak erg goed in de buurt komen, dus ik ben er erg blij mee! 🙂

Ik top de ramen af met geroosterde eend die ik al voorgegaard en zonder bot bij de toko uit de diepvries koop. Laat de eend wel eerst volledig ontdooien voordat je ‘m in de oven nog mooi krokant roostert. Verder top ik de ramen met de dingen die je bij ramen gewend bent. Mais, baby paksoi en natuurlijk een zachtgekookt eitje, heerlijk!

Ik vind dit dus echt een top recept! Niet te moeilijk en relatief snel klaar, waardoor het een ook een prima recept is voor doordeweeks 🙂 Je bent wel bezig met verschillende pannen en onderdelen, maar overall is het zeker geen moeilijk recept, en zó lekker!

Smakelijk!

Ramen noodle soep met eend en zwarte knoflook
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Ramen met eend

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 teentjes zwarte knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 1 el miso
  • scheutje zonnebloemolie

Ramen bouillon

  • 2 el crispy chili oil
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl vetsin
  • 1 el sake
  • 1 tl suiker

Toppings

  • 1 pak geroosterde eend uit de diepvries (toko) – ontdooid
  • 300 gram ramen noodles
  • 4 stronkjes baby paksoi
  • 4 eieren
  • 1 groot blik mais
  • 1 rode peper
  • extra crispy chili oil

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de sjalotten, knoflook en gember schoon en snijd allemaal in grove stukken. Pureer dit samen met de zwarte knoflook en de miso tot een fijne pasta.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak de pasta hierin even aan tot deze goed begint te geuren.

Ramen bouillon

  • Voeg hier de crispy chili oil, kokosmelk, kippenbouillon, sojasaus, vetsin, sake en suiker aan toe en roer goed door. Laat de bouillon op laag vuur een kwartiertje trekken.

Toppings

  • Bereid in de tussentijd de toppings. Rooster de eend in de oven totdat de huid krokant is. Evt. kan dit ook even onder de grill.
  • Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en stoom de baby paksoi in een stoommandje boven de noodles. Kook de eieren in 6 minuutjes mooi zacht.
  • Verdeel de noodles over 4 kommen. Schep hier de bouillon overheen en verdeel de baby paksoi en de mais over de 4 kommen.
  • Snijd de eend in dunne plakjes en verdeel dit ook over de kommen. Pel de eieren en snijd ze doormidden, leg in elke kom 2 halve eitjes. Garneer met wat ringetjes rode peper en extra crispy chili oil

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.