Ik ben helemaal gek van ramen, zeker sinds ik de ramen bouillon van itsu heb ontdekt (no-spon, gewoon fan). Ik vind dat een heel mooie basis. Ik breng ‘m nog wel op smaak, maar het geeft al een heerlijke smaak aan de bouillon. Je kunt in principe ook gewone kippenbouillon gebruiken, maar dan wordt de smaak iets minder sterk.
De bouillon breng ik vervolgens op smaak met ssamjang (een Koreaanse bonen-chilipasta) en gochujang. En maak ‘m extra romig door de eidooiers, kewpie mayonaise en kokosmelk. Zo krijg je een heerlijke smaakvolle en super creamy bouillon!
Je topt de ssamjang ramen vervolgens af met ribeye steak, verse cheddar, wat groenten en een gekookt eitje. Qua toppings (en soort noodles) mag je van mij gewoon freestylen, maar ik vind dit een lekkere keuze!
Geniet ervan 🙂
Ssamjang ramen met ribeye steak
Ingrediënten
Bouillon
- 2 eidooiers
- 1 el sojasaus
- 1 el gochujang
- 2 el ssamjang
- 2 el kewpie mayonaise
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml kippen (ramen) bouillon bijv. van itsu
Toppings
- 250 gram noodles naar keuze
- 2 eieren
- 2 stronken baby paksoi
- 2 lente uitjes
- 1 ribeye steak van ongeveer 300 gram
- paar plakjes cheddar
Instructies
Bouillon
- Mix de eidooers met de gochujang, ssamjang, sojasaus en de kewpie mayonaise mooi glad. Voeg dan de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
- Verwarm de kippenbouillon tot net niet aan de koek. Roer er dan met de garde het eimengsel doorheen totdat je een mooie smeuïge en egale bouillon hebt.
Toppings
- Bereid ondertussen de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom de stronkjes babypaksoi boven het kookvocht van de noodles (of boven de ssamjang bouillon).
- Kook de eitjes in 6 minuten mooi zacht en laat ze goed schrikken. Pel ze voorzichtig als ze koud genoeg zijn. Snijd de lente uitjes in ringetjes.
- Kruid de ribeye steak met peper en zout en verhit een scheutje zonnebloemolie. Bak de ribe steak op hoog vuur mooi bruin en krokant aan beide kanten. Houd ongeveer 3 minuten per kant aan – afhankelijk van de dikte. Houd warm onder aluminiumfolie.
- Verdeel de noodles over 2 kommen, schep hier de bouillon overheen. Top af met de babypaksoi, de eitjes en de ribeye steak (in plakjes gesneden). Leg er een paar plakjes cheddar overheen en garneer met de lente uitjes (en evt. met crispy chili oil).